San Agustin -dag 2

Publicerad 25 januari 2007

Anders Andersson levererar information och skvaller från den andra dagen av träningslägret på Gran Canaria.

Det handlar om fysträning, en mördad domare från FC Thun i hissen samt en tysk äldre dam med bra hörsel.

Niklas Skoog är en härlig människa…..oftast.

Dock inte när han väcker en genom att utropa; Vakna, vi ha försovit oss!! Jag frågar vilken klocka han tittat på och då inser min käre rumskompis att han tagit fel på tiden och tittat på svensk tid. Eftersom vi är en timme efter här nere så kunde vi följaktigen ha sovit knappt en timme till. Härlig start på dagen. Tack Nicke.

Idag var första ordentliga träningsdagen. Som om vädergudarna visste detta lät de oss ackompanjeras av mörka skyar och ett tunt strilande regn. Förmiddagen var vigd åt styrketräning. Då vi inte har en jättestor träningslokal så blev vi uppdelade i 6 grupper. A1, A2, A3 och B1, B2, och B3. A1 började kl 9 och sedan kom A2 en timme senare följda av A3 som kom kl 11. B-grupperna samlades alla kl 10 för gemensamma övningar. A-gruppen körde en del benövningar, övervakade utav Andreas Wulff och vi som var i B-gängen körde löpning och överkropp med Tobias.
Bra övningar tycker jag och vi blir förhoppningsvis ruskigt starka.
I morgon byter vi så vi arbetar med benen. Vi fick 11 passet.

Härligt med sovmorgon…

När vi kom tillbaka till rummet hade städerskorna varit där och gjort rent. De använde förmodligen en hel flaska starkt doftande rengöringsmedel för det stank i hela rummet. Duscha var helt onödigt. Det var bara att klä av sig och gå in i badrummet så blev man ren. Smart och tidsbesparande. Ett tips i dessa stressiga tider.

Efter lunch stod vi i hissen med en av de schweiziska domarna jag nämnde igår. Han frågade om vi var Malmö FF. Vi svarade jakande och då frågade han om vi kände till ett schweiziskt lag som hette FC Thun? Där kommer jag ifrån sa han skadeglatt. Lika glad var han inte minuten senare när han med huvudet före flög ner i hiss-schaktet. Tänk att de kan vara så djupa. Nu är de ett ganska stort gäng de har domarna så jag tror inte han kommer att saknas. Skulle de börja leta så kommer vi bara att spraya lite rengöringsmedel ner i schaktet så hittas han aldrig. FC Thun? Ha, Vem tror han att han är…var..

Efter några timmars avkoppling på rummet var det dags för dagens andra träning. LÖPPASSET!
Eftersom Agne Bergvall inte kan vara med, pga personliga skäl, håller Andreas och Tobbe i alla träningar. Intervall-löpning på en fotbollsplan var vad som väntade oss. Vi skulle springa på ca 90% av maxpuls. Intervallerna bestod av 90 sek löpning, 20 sek gång, 75 sek löpning, 20 sek gång och 60 sek löpning, 20 sek gång.

Detta upprepades 8 gånger eller ungefar 40 min. Hårt och tufft. När vi sen vilat en 3, 4 minuter var det dags för diagonaler i 5 min. Snabb löpning diagonalt över fotbollsplanen och lätt jogg på kortsidorna. Lagom hårt men man började bli lite seg efter all tidigare löpning. Extra roligt att de valde en fotbollsplan för övningarna så att man fick se vad som kunde varit om bolljäveln inte stannat hemma. Några som fick känna på bollen var faktiskt våra förfördelade målvakter. Jonnie Fedel drillade dem ganska hårt men vad kan man säga? Tusen gånger bättre än att springa iallafall. Det såg mycket bra ut på löpningen dock. Alla tog ut sig ordentligt och såg starka ut. En del småskavanker men inget värt att nämna. Nämnas kan istället att Skoog känner sig bättre och bättre i knät för var dag. Hoppas vi får se honom stänka in några baljor på stadion i år också.

Vad mer kan jag säga? Jo Daniel Theorin som ju olyckligt skadade ögat av en kapsyl, nej innebandyklubba menar jag, kommer att börja träna igen imorgon. Segt för honom att bara gå och dra eftersom han inte fick lov att anstränga sig under en veckas tid. Men det var nog en del som avundades honom idag när vi slet som mest.

På Fantastic 4 fronten har jag fått höra från Marcus Pode att en Joker nu blandat sig i leken. Guillermo Molins, alias Giche, verkar ha imponerat på de tre och Sankan får alltså se upp om han ska nå sina drömmars mål.

Tror nog att vi sänker medelåldern här med 30 år faktiskt. Minst. Men de är snälla de gamla tante… eh damerna.

Varför tar alla tyskar för givet att hela världen förstår vad de säger?

På tal om det så bor det en tysk dam på vår våning.Tyvärr för henne bor hon mitt framför hissarna. Vi pratar ju naturligtvis med varandra när vi väntar på hissen och hon har redan flera gånger kommit ut och undrat varför vi skriker så. Tror att det var det hon undrade då hon ju självklart talade tyska. Ikväll öppnade hon dörren när jag och Jocke Persson stod utanför och bara virrade på huvudet. Makalöst roligt.

Det var allt för idag.

Må så gott tills nästa gång.

AA