Samuel Adrian om vägen till A-kontraktet

Publicerad 25 maj 2018 i Nyheter

Den 20-årige mittfältaren Samuel Adrian har skrivit på A-kontrakt med MFF. Han är glad över att ta nästa steg i klubben som varit hans i tolv år.

På våren 2017 skrev Samuel Adrian på ett lärlingskontrakt som gjorde att han helt och hållet började träna med A-laget. Ett år senare gjorde han sin första allsvenska match från start när han bildade innermittfältspar med Bonke Innocent i segern mot BK Häcken.

– Rätt snabbt efter Häcken-matchen fick jag reda på att Daniel Andersson skulle lägga fram ett förslag till ett A-kontrakt. Och här sitter jag idag, säger Samuel Adrian.

Året som lärling har gjort att han var väl förberedd när det blev dags att kastas ut i hetluften på riktigt. Han lyfter särskilt fram nye assisterande tränaren Andreas Georgson som en viktig faktor i utvecklingen.

– Det har varit lärorikt och man får många nya erfarenheter hela tiden. Det har varit bra att ha Andreas. Han har hjälpt och pushat på en lite extra. Det har varit bra för min egen utveckling.

Samuel Adrian kom till Malmö FF:s P9-lag från Blentarps BK. Sedan dess har han tagit vägen genom MFF:s alla ungdomslag – en utvecklande miljö enligt honom själv.

– Man har ett sätt att spela fotboll som är väldigt utvecklande. Man försöker spela sig ur situationer hela tiden. Sen är miljön runtomkring bra också. Det är bra kvalitet på tränare och träningar.

Att hans insatser både på träning och i match nu belönas med ett A-kontrakt är han glad över.– Det är ett bevis för att de tror på mig och det känns som att jag är ännu närmare att få regelbunden speltid. Jag trivs jättebra i Malmö och här vill jag fortsätta.

huvudpartners

officiella partners