Samuel Adrian om A-lagsdebuten

Publicerad 05 februari 2017 i Nyheter

18-årige innermittfältaren Samuel Adrian fick göra A-lagsdebut för Malmö FF när han hoppade in med drygt tjugo minuter kvar i träningsmatchen mot Östersunds FK.

Hur kändes det att få debutera i A-laget?
– Det var riktigt roligt. Det är klart att jag har haft som mål att få debutera, men jag visste inte om jag skulle få chansen här. Nu fick jag det och det var bara att försöka ta chansen när den kom.

Du kom in i matchen precis efter Östersunds FK:s ledningsmål. Hur var det att komma in i det läget?
– Det är alltid rätt tufft att komma in om man inte har blivit inbytt i halvtid för matchtempot är igång och då är det alltid lite svårare. Men ju längre matchen led, desto mer kom jag in i matchen tyckte jag.

Du tog plats på din naturliga position som innermittfältare och spelade bredvid Oscar Lewicki. Hur fungerade ert samarbete?
– Det var helt okej, men vi har inte spelat särskilt mycket tillsammans och aldrig i match tidigare. Han styrde mig lite och kom med några tips. Det är bra eftersom jag inte är så erfaren och då tar man åt sig. Han kan ju sin grej. 

Är det någon av de äldre spelarna som du brukar prata med för att dra lärdomar och utveckla ditt spel?
– Inte direkt någon jag snackar med. Det är mer att jag försöker titta själv hur de agerar och försöker att likna dem i vissa situationer. Som innermittfältare märker jag att de mer rutinerade spelarna är väldigt orienterade och vet var de har alla spelare redan innan de får bollen. Det ser kanske enkelt ut när de spelar, men egentligen är det inte det eftersom de redan har koll runt omkring sig. Där känner jag att det finns ännu ett steg att ta för mig, som de andra redan har gjort.

Vilka är dina styrkor som spelare?
– Jag har en bra vänsterfot, bra passningsfot. Tycker också att jag har bra speluppfattning. Sen tycker jag att jag alltid jobbar hårt och sliter mycket. Det är väl det.

Det var snabba puckar när du blev inkallad till det här träningslägret. Vad tänkte du när du fick beskedet?
– Det var jätteroligt, verkligen. Det var en, två dagar innan som jag fick reda på att jag skulle åka med. Det var inte så mycket att tänka på, utan bara packa väskorna och se till att inte glömma någonting. Men det verkar inte vara någon fara än så länge. Så det var jätteroligt, absolut.

Vad har du för bild av träningslägret i stort?
– Vädret är bra tycker jag. Det är perfekt att träna i, inte för varmt. Sen är rummen också väldigt bra. Vi har ett stort gemensamt rum där vi kan spela tv-spel och kort – och sen delar vi sovrum två och två. Det är mycket skönare att ha det så än att allihop skulle sova i samma rum.

Vad har du för mål för säsongen 2017?
– Mitt största mål är såklart att ta mig hela vägen upp till A-laget. Vägen dit handlar om att försöka få vara här uppe så mycket som möjligt. Det är jätteutvecklande att vara med så här och jag känner att jag tar steg hela tiden när jag spelar med så pass bra spelare.

huvudpartners

officiella partners