Samma gäng

Publicerad 07 juli 2002

… plus Peter Sörensen som extra reserv på bänken när MFF i eftermiddag ställs mot Örebro SK, ännu utan bortaseger i årets allsvenska.

Det innebär följande blå manskap:

Lee Baxter –
Matias Concha, Daniel Majstorovic, Gudmundur Mete, Mikael Roth –
Erik Johansson, Hans Mattisson, Jörgen Ohlsson, Andreas Yngvesson -Niklas Skoog, Peter Ijeh

Avbytare:
Driss El Asmar
Joseph Elanga
Mats Lilienberg
Briasn Steen Nielsen
Jussi Nuorela
Peter Sörensen

– Vi möste höja oss lite jämfört med som vi spelade mot Halmstad.
Örebro har ett farligare anfall. Både Paul Oyuga och Boniventure Maruti skapar mycket. Örebro ställer också om spelet från försvar till anfall snabbare än Halmstad, säger Tom Prahl till Sydvenskan, och fortsätter:

– Det viktiga för oss är att vi inte är nöjda med segern mot Halmstad utan behåller koncentrationen och fokusen. Vi måste vara alerta i försvaret och fortsätta vårt energiska anfallsspel.

Lite om ÖSK

När Niklas Skoog mitt under brinnande allsvensk säsong lämnade Örebro för MFF förra sommaren innebar det inte att ÖSK:s anfallsspel föll ihop – tvärtom. Ur Skoogens skugga trädde Johan Paulsson fram, tillsammans med de båda för säsongen nyinköpta kenyanerna Boneventure Maruti och Paul Oyuga och tillsammans såg de till att ordna en rolig höst i gnällbältesmetropolen. Paulsson slutade på tredjeplats i skytteligan med 13 mål, Maruti hann med sju och Oyuga fyra. 4-1 mot Elfsborg, 6-2 mot Häcken och 4-1 mot Sundsvall var tre målorgier under hösten, 3-1 i den hemska matchen på Stadion att förtiga och förglömma.

Johan Paulsson sögs av norska Bryne, men de bägge kenyanerna är kvar att i högsta grad se upp med för MFF-försvaret. I år är det än så länge Paul Oyuga som varit bäst med fyra mål. Kvar i ÖSK finns också yttermittfältaren Mikael Steen, trea i assistligan ifjol med sju målpass, idag blir det sannolikt Mikael Roth som får tampas med honom. Tillkommit har TFF-backen Mikael Danielsson och två spelare från lillebrorklubben BK Forward (som sedan dess inlett ungsamarbete med Djurgården, till bland andra ÖSK-tränare Mats Jingblads uttalade förtret): Samuel Mokede och Herrish Kuhl, varav den förre spelar från start på mittfältet. På skadelistan finns bland andra centralgestalten Per Gawelin (”Örebros Håkan Mild”) och Einar Brekkan, samt veteranen Lars Zetterlund och Johan Wahlqvist som är borta för resten av säsongen.

Mats Jingblad gör sin tredje säsong för klubben och ledde ifjol ÖSK till en åttondeplats. I årets allsvenska väntar närkingarna ännu på första bortasegern, men är med tre hemmadito förmodligen inte mer otåliga att nå den än att oavgjort på Stadion känns fullt ok. Det är dagens match som ”bär skulden” till att MFF:s hemmakamper hopat sig som de gör för närvarande, i den ursprungliga planeringen var den förlagd till Örebro, men ombyggnadsarbetena på Eyravallen tvingade fram ett byte av matcherna (bortamatchen spelas 30 september). Och sedan dess har ju som bekant de bägge lagen avancerat i Svenska cupen, och möts alltså på Stadion igen i kvartsfinal 18 juli.