Samarbetsavtal för spelare med Trelleborgs FF

Publicerad 30 mars 2016 i Nyheter

Erik Andersson blir tillgänglig för spel i både Trelleborgs FF och Malmö FF genom ett nytt samarbetsavtal.

Malmö FF har ingått ett samarbetsavtal med Trelleborgs FF som gör det möjligt för spelare att träna med och spela matcher för båda föreningarna. Under 2016 kommer Erik Andersson att omfattas av avtalet. 

Det betyder att den 18-årige mittfältaren kan representera både Malmö FF och Trelleborgs FF under årets säsong – dock är han enligt UEFA:s regler inte tillgänglig för eventuellt spel i Europa League. Erik Andersson kommer att vara fortsatt baserad i Malmö och det är MFF som har den slutgiltiga beslutsrätten gällande hans eventuella medverkan på träning och match i TFF. Om spelaren behövs i Malmö FF kommer han alltså att finnas tillgänglig.

– Syftet är att han ska få fler matcher och möjlighet till mer träning. Genom att spela matcher både hos oss och i Trelleborg hoppas vi på att kunna ge honom ännu en knuff i utvecklingen. Det är ett bra sätt som vi inte använt oss av innan på grund av Europaspel men i diskussion med Erik har vi kommit fram till att han får offra det om vi tar oss dit, säger sportchef Daniel Andersson.

huvudpartners

officiella partners