Samarbetet med IFK Malmö upphör

Publicerad 22 juli 2009

MFF och IFK Malmö har idag kommit överens om att låta samarbetet upphöra med omedelbar verkan.

Hösten 2008 inledde MFF och IFK Malmö ett samarbete. Syftet var att MFFs yngre spelare skulle kunna få god matchträning och utveckling genom utlåning till IFK Malmö. IFK Malmö skulle å sin sida få tillgång till en starkare trupp. MFF gick in i samarbetet med det uttalade målet att ha full kontroll över IFK Malmös A-trupp, för att på så sätt kunna matcha sina spelare på bästa sätt. Den nya styrelsen i IFK Malmö har motsatt sig detta och därför väljer man nu att gå skilda vägar.

Ytterst har diskussionen handlat om vem som ska bestämma över A-laget, bestämma över vilka som ingår i truppen och tillsätta tränare. I dessa frågor har klubbarna inte kunnat enas.

Spelarna Pontus Jansson, Alex Nilsson och Dejan Caraca är utlånade på s.k. korttidskontrakt och återgår omedelbart till MFF. Diskussioner om hur man löser det för övriga utlånade spelare pågår.

– Det känns såklart tråkigt att vi kommit till vägs ände, men för oss är det viktigt att vi har kontrollen över våra spelare och den miljön de ska utvecklas i. Nu får vi se över hur vi ska göra i framtiden, om vi ska hitta en annan samarbetsklubb eller om vi ska köra på någon annan lösning, säger kanslichef Jan-Olov Kindvall, som varit ansvarig från MFFs sida för samarbetsprojektet.