Varbergs BoIS besegrades komfortabelt med 5–0 i årets näst sista hemmamatch.

Spelarna firar efter 2-0.

Nyckelhändelser

1′ Avspark.

15′ Taha Ali viker in från sin vänsterkant och avlossar ett skott mot den bortre stolpen som tvingar Fredrik Andersson i Varbergs mål till en vass räddning.

27′ Stort bollinnehav för MFF och en mängd fasta situationer offensivt – men ingen boll i nät efter knappa trettio minuter.

35′ MÅL! Efter flipperspel i straffområdet hittar bollen fram till Sebastian Nanasi som rullar in 1–0 med bredsidan!

40′ Oerhört nära 2–0 när Sergio Peña nickar i ribban och grönsvarta försvarare kan rensa på mållinjen efter returen från Pontus Jansson. Ledning med 1–0 i halvtid.

49′ Jättechans att utöka ledningen efter en soloräd från Taha Ali. I momentet efter kontrar Varberg och Ismael Diawara står för sin första räddning för matchen.

61′ MÅL! Taha Ali fortsätter att hota och dribblar bort Varbergsförsvarare både en och två gånger innan hans hårda inlägg styr in av en bortaspelare. Självmål och 2–0.

66′ MÅL – 3–0! Otto Rosengren driver bollen mot offensivt straffområde och avlossar ett skott som letar sig in tätt intill den vänstra stolpen.

76′ MÅL! Vi slår inte av på takten – Rosengren tunnelpassar fram till Taha Ali som ensam med målvakten säkert placerar in 4–0.

90+2′ MÅL! Stefano Vecchia skruvar in bollen vid bortre stolpen och skriver in sig i målprotokollet på övertid.

HENRIK RYDSTRÖM EFTER MATCHEN

– Jag är så klart nöjd med hur matchen utspelar sig över 90 minuter. Man kan alltid i efterhand titta på det och se 5–0 och tänka att det var givet. Men jag tycker att Varberg gör saker som innebär att vi fick slita i vissa delar och vi gjorde det på ett sätt som vi inte gjort över 90 minuter i omgångarna innan. Det gläder mig för det visar att det vi pratar om ger effekt.

– Under året när vi haft mindre bra insatser har killarna varit självrannsakande och svarat upp på ett sätt som man som tränare vill ha. Arbetsinsatsen, hur spelarna slet, det var härligt att se. Spelarna som kommer in gör saker som innebär att det tippar över rejält i vår favör. Mycket, mycket trevligt.