Sagt efter matchen

Publicerad 23 juli 2011

Läs vad Rikard Norling och Conny Karlsson tyckte om matchen. Men också; Speciella matcher kräver speciella liknelser. Rikard Norling höll show för journalisterna efter det oavgjorda resultatet på Olympia.

Rikard Norling
– Vi känner att vi är på gång, helt enkelt Vi gör en förhållandevis bra bortamatch, derby. Där är en period i andra där vi inte riktigt är med som vi vill och borde. Men vi hämtar tillbaka det och avslutar, lite grand med hjälp av utvisningen, på ett bra sätt. Spelarna börjar komma i form ordentligt och laget börjar se starkare ut. Det mullrar lite grand tycker jag. Ett stort steg i rätt riktning för vår del. Sedan är det naturligtvis så att vi gärna vunnit när vi ändå är här och lirar förhållandevis bra. Men det är en annan sak.

Conny Karlsson
– Två halvlekar som nästan såg likadana ut tycker jag. Vi startar bra och har en 25-30 minuter i första halvlek där vi ser väldigt stabila ut och har rätt positioner och får spelet att stämma. Sedan är det tvärstopp där och ungefär samma sak händer i andra. Lite på grund av utvisningen såklart. Rättvist tycker jag trots allt att det blir 2-2. I en så här högintensiv derbymatch, spännande, dramatisk, stundtals bra spel, en underhållande fotbollsmatch.

Rikard flikar in med riktning till journalisterna
-Det ser inte ut på er som ni tyckte den var underhållande…

Conny om vad han tyckte om utvisningen.
– Jag ser den inte för Rikard står i vägen, och fjärdedomaren står i vägen och Canal plus står i vägen…

Rikard Norling …
… om att man spelade defensivt i början
– Det var medvetet. Problemet är man skall hålla laget kompakt men inte kompakt genom att pressa högt upp i banan. Avvägningen mot att spelarna upplever sig passiva och ser passiva ut. Den skiljelinjen är svår att få till. Men jag tycker att vi gör det på ett förhållandevis kompakt sätt. Det är också vissa spelare på ovana situationer också som Agon till exempel.

… om att det blev en matchbild som kanske liknar den på tisdag
– Ja det blev en bra match på det viset i och med att matchen betyder så mycket. Vi möter ett bra lag och de spelar ungefär som motståndarna på tisdag kan komma att göra.

… om att byta ut Dardan.
– Jag tyckte att vi tappade styrkan på mittfältet innan det, centralt. Ivo var sliten och började ge signaler om krampkänning och Wilton som också började flytta högre upp i planen. De spelade sig igenom, vi tappade boll och det blev stora ytor och det  ville jag sätta stopp för. Tanken var att få in två friska spelare centralt. Vi började med att ta in Miljan så vi kunde vrida ur lite till av Ivo och sedan tog vi in Omid.

..om han kan tänka sig att spela defensivt mot Rangers FC
– Ja det kan jag tänka mig.

… om att han inför tisdagen inte har testat någon annan på vänsterkanten.
– Den här matchen är så pass viktig så vi tar den separat.

… men han vet hur han skall göra på tisdag
– Jag har mina idéer hur vi skall göra

… finns det något alternativ till att spela defensivt.
– Ja det finns det men man behöver ju inte lägga sig på ytterligheterna på skalan. Det finns möjlighet att lägga sig mellan också. Vi skall hem och göra läxan nu så får vi se vad vi kommer fram till. Vi är där för att gå vidare inte att falla med flaggan i topp det är så jävla tråkigt. Det är vår grundinställning att verkligen göra allt vi kan för att gå vidare

…och sedan satte Norlings show igång på frågan om laget verkligen har balansen att spela defensivt.
– Vi har väldigt offensiva spelare och det är en risk att man tummar på det defensiva när man blir trött. Det blir så ibland att matchbilden får avgöra hur långt vi kan fortsätta … men hellre göra så än tvärtom. Att börja med ett defensivt tänk och sätta in offensiva spelare och sedan skall hela laget börja tänka offensivt. Det fungerar nästan som en muskel på något sätt … nu kommer det en jävla metafor… nä men faktum är att en muskel … vad garvar ni för? … en muskel som är frisk och som orkar länge den tar inte så mycket på senorna, den sitter fast och så länge muskeln inte är trött så kan den jobba helt. Men när den börjar bli trött då börjar senorna också få jobba  för att muskeln inte länge orkar och då är det lätt att man får skador i muskeln eller i senorna. Och det känns likadant med vårt spel. Så länge vår muskel orka jobba offensivt så är det ok men när det börjar ta på senorna då är det dags att börja tänka defensivt.