Sagt efter matchen

Publicerad 21 september 2002

Några repliker från herrar Prahl, Jönsson, Persson och Ohlsson.

BoIS var det bättre laget långa stunder av matchen. De vann mittfältet och var spelmässigt bättre, medan vi såg sega och stillastående ut. Matchbilden påminde om Kalmar borta, därför gick vi över till 4-5-1 med tre centrala mittfältare. Jag kan inte påstå att det bidrog till att vi vann matchen, eftersom målet kom på en fast situation.
(Tom Prahl ger sin syn på matchen…)

– Peter Ijeh hade inte rört sig så mycket, det bytet var logiskt.
(…och på bytet av tjogmålgöraren…)

– Tredje gången i år vi håller nollan. I snitt har vi släppt in två och gjort tre eller fyra. Dagens match är stärkande för försvarsspelarna och målvakten.
(…och den sifffermässigt ovanligt snåla trepoängaren…)

– Vi ber inte om ursäkt för den här segern. Vi spelar en bra fotboll och har gjort flest mål i allsvenskan, även om man kanske inte kunde se det idag.
(…och på matchen igen.)

– Jag kan skriva under på allt det Tom Prahl sagt. Vi är nöjda spelmässigt men besvikna resultatmässigt. spelmässigt tog vi flera steg framåt. MFF har hög lägstanivå även om det inte flyter på… då är man ett topplag.
(Jan jönsson ger sin syn på matchen.)

– Söderstierna är svår att möta. Han rör sig avigt, även om han inte tog sig fram så mycket.
(Olof Persson om sin huvudmotståndare för dagen…)

– Jag är ju inte ytterback egentligen, men det blir bättre och bättre. Nu har jag varit med i tre månader, och det är väl den tid det tar att komma ifatt, jag tog ju en ganska lång paus.
(…Olof igen om sin väg tillbaka till den ljusblå startelvan…)

– Ja, det är ett annat MFF. Ifjol hade vi förlorat en match som denna. Nu vet alla vad de gör, vi har något att falla tillbaka på i matcherna. Med Tom Prahl är allting hundraprocentigt, där det kanske var sjuttiofemprocentigt innan. Jag har absolut utvecklats under honom.
(…och svarande på frågan om det är ett annat MFF han åtevänt till.)

– Det var stora ytor på mittfältet matchen igenom, det blev femtiometerslöpningar hela tiden. BoIS var lite bättre, de kom in bra från kanterna med Farnerud och Söderstierna.
(Matchvinnaren Jörgen Ohlsson om arbetssituationen på mittplan.)

/TC