Sagt efter matchen

Publicerad 11 september 2011

Rikard Norling var nöjd med spelet men missnöjd med resultatet. Precis som inför Glasgow, där MFF gjorde en bra match på Olympia, så gjorde MFF idag en bra insats på Gamla Ullevi inför matchen mot AZ Alkmaar på torsdag.

Inledning
– Vi är missnöjda med att vi inte får med oss tre poäng. Vi skapar många öppna chanser och spelar bättre än vad vi har gjort tidigare framför allt senaste matchen.  Och vi sa innan matchen att vi måste visa oss själva vad vi kan i skicklighet, styrka och samarbete. Jag tycker att vi gör en riktigt bra match och det är viktigt för oss inför matchen på torsdag och fortsättningen av den här säsongen.

Om Johan Dahlin
– Man pratar om fru Elm när man skall skaffa mittfältare till svensk fotboll. Man kan nu likaväl prata om fru Dahlin när det gäller målvakter till svensk fotboll. Jag tycker han är jätteduktig idag. Han är en otroligt bra målvakt och den pondus han utstrålar känns i mig och säkert i många fler, framför allt försvararna. Han har fått en ganska lång uppstart och fått jobba för att konkurrera sig tillbaka för Dusan har gjort det fantastiskt bra. Vi har två väldigt, väldigt bra målvakter.

Hur viktig var den här matchen för kommande matcher?
– Ja i och med att vi torskade mot Gävle så var den här viktigare än vad kanske mitt anletsdrag visar just nu samtidigt går vi in i en viktig match mot Alkmaar på torsdag som också är jätteviktig för oss så det ena tar inte ut det andra. Mer ett måste att vinna med tanke på att vi inte vann mot Gävle. Det måste man ändå konstatera. Vi gjorde en bra match mot Helsingborg innan vi åkte till Glasgow och det är lite samma känsla idag. Det hade känts värre att komma från matchen i Gävle direkt till Alkmaar. Det är inte lätt att åka hit och vinna och jag tycker vi gör en bra match framför allt är där en period i andra där vi känns riktigt starka.

Om svårigheten att vinna på bortaplan
– Det var ett fall framåt. Framför allt skapar vi många öppna målchanser till skillnad mot när vi spelade mot Gävle senast. Det är klart att vårt bortafacit har varit riktigt svagt och det är därför vi ligger där vi ligger.

Om Mathias Ranégie
–  Vi börjar lära oss Mathias nu. Ju mer våra yttrar börjar löpa för att få inspel istället för att stanna upp, få bollen på kroppen och sedan försöka göra något, desto bättre kommer det att bli. Mathias tillför en ny dimension Båda lagen ville vinna och gick för seger och när de blir lite trötta och vi har så många offensiva spelare så får vi övertaget. Mathias målade en fin tavla idag. Han hade bara behövt signera den också. Det är inte konstigt att han gjort många mål. Man ser att han gjort så många mål. Han springer ifrån dem. Han håller ifrån dem. Han vinner och tar emot, kommer i lägen. Det är så det ser ut när man gör många mål. Det kommer till slut. Det kan ta några matcher sedan släpper det. Det är omöjligt att det inte blir mål till slut.