Sagt efter matchen

Publicerad 18 juli 2007

– Jag kom inte tillbaka till Malmö för att semestra, utanför att göra ett bra jobb. Jag har så mycket fotboll i mig, och jag vill visa det också, sa matchens lirare Labinot Harbuzi efter sitt genombrott i ljusblå tröja i 1-1-matchen mot Djurgården.
Andra som uttalade dig efteråt var tränarna Sören Åkeby och Siggi Jonsson samt målskytten Jonatan Johansson.

MFF fick ingen revansch för 0-1-förlusten på Stockholms Stadion förra lördagen när allsvenskan vände med returmötet i Malmö tisdag kväll. Tvärtom var det Djurgården som tog ledningen i den 29:e minuten och såg vassare ut när de väl var framme – i första halvlek. För i andra tog MFF över stort och fick efter lång tid spelet att börja stämma igen, och Jonatan Johansson hade bara varit inne på plan i tre minuter när han höll sig framme och kvitterade på hörna.

– Vi är nöjda med fyra poäng mot Malmö i år. Vi räckte bra i första halvlek, då vi hade chanser att avgöra matchen. Sedan tappade vi i andra, då vi hade svårt att hålla bollen när Malmö var aggressivare och vann flera andrabollar. Men vi kämpade hårt, och att ta en poäng här är jag nöjd med, sa Djurgårdens tränare Siggi Jonsson efter matchen.

De bägge tränarna var överens i sin bild av matchen, men innan Sören Åkeby gav sin hade han ett lugnande besked att meddela angående Ola Toivonen, som bars ut på bår redan i femte minuten efter en otäck krock med Daniel Andersson (Daniel fortsatte matchen, bandagerad om huvudet):
– Först vill jag säga att jag just pratade med Ola Toivonen, som är på sjukhus men mår bra, han har fått en lättare hjärnskakning.

– Som vi spelade i andra halvlek sa vi att vi skulle spela i första, men kanske – även om jag inte vill skylla på det – blev vi lite störda av vad som hände. Vi kom för långt ifrån Djurgården, och gav Daniel Sjölund alldeles för mycket utrymme att vända upp i mellanrummet. I andra rättade vi till det och Djurgården försvann helt, sa Sören, som också hann sucka lite över den obefintliga bevakningen av Lance Davids vid Djurgårdens mål.
– Det är ju till och med vi som har frispark, och så kontrar de och gör 1-0. Vi har för dåligt fokus där.

MFF gjorde ingen direkt dålig första halvlek, men det var i andra bitarna föll på plats.
– Vi gjorde en riktigt bra andra halvlek, ett steg framåt spelmässigt från vår sida, sa Sören.

De två viktigaste bitarna utan tvekan Labinot Harbuzi och Jonatan Johansson.
– Han är en fantastiskt bra fotbollsspelare, och han var fantastiskt bra i andra halvlek, särskilt när han dribblar med fart och för bollen framåt som han gjorde då. Han fick riktig fart på våra yttermittfältare, berömde Sören ”Labbe”, och avslutade:
– Jag vill också säga att våra fans var fantastiska idag. De hurrade i 90 minuter, och jag är säker på att det hjälpte oss. Nu ska vi få tre poäng med oss också, så att de kan bli riktigt glada.

Tillbaka efter en dryg månads skada (tåfraktur) var Jonatan Johansson, som ersatte Niklas Skoog åtta minuter in i andra halvlek – och gjorde mål efter elva. Junior klackade in en till synes misslyckad hörna i straffområdesklungan och JJ var där.
– Det är tur att jag står på rätt ställe där. Men jag har alltid sagt att sådana där mål är mina favoritmål… Jag är i lite rostig form, försökte stå på offsidelinjen och komma in i boxen så mycket som möjligt.

– Det var en olycklig situation att komma in i, sa Labinot Harbuzi om att utan förvarning få ersätta en huvudskadad Ola Toivonen som bars ut på bår redan i sjätte minuten.
– Jag kom in utan att vara helt uppvärmd och det kändes i benen direkt. I andra halvlek lossnade det, då kändes det bra.
Nog lossnade det allt. ”Labbe” imponerade med sin teknik och sitt passningsspel och var i den offensiv central mittfältare matchens behållning.
– Detta är rätt position för mig. Men nu måste jag prestera och visa tränaren att jag är att lita på, jag måste fortsätta vara frisk och träna bra. Det här var den första matchen på säsongen jag är med på riktigt, sa Labinot, och underströk ytterligare sin poäng:
– Jag kom inte tillbaka till Malmö för att semestra, utanför att göra ett bra jobb. Jag har så mycket fotboll i mig, och jag vill visa det också.

En första visning genomförd, och den gav mersmak.

Nu tar MFF-truppen fem dagar ledigt, därefter blir det två träningsdagar innan avfärden till minilägret vid tyska östersjökusten 26-27 juli, med träningsmatch mot Hansa Rostock den 27:e.

/Tobias Christoffersson