Sagt efter matchen

Publicerad 24 april 2008

– Halmstadmatchen tog hårt på krafterna. Det syntes på killarna, det var inte riktigt samma go, sa Roland Nilsson efter att MFF tagit tredje raka trepoängaren genom att besegra Norrköping med 2-1.
Segern var odiskutabel, dominansen stundtals stor, men de himmelsblå nådde inte samma höjder som i de tidigare segermatcherna. Stor matchhjälte blev Ola Toivonen som fick göra båda målen.

– Vi var bra med i början, och så länge det stod 0-0 tycker jag vi spelade helt jämnt med Malmö. Medan får vi straff och utvisning emot oss – ingen drömöppning på Malmö Stadion, sa Norrköpings nygamla tränare Sören Cratz efter matchen.

I 26:e minuten tilldömdes MFF straff samtidigt som Norrköpings lagkapten Mikael Blomberg fick de rött efter att ha stoppat bollen med handen, en boll på väg in i mål efter en farlig MFF-hörna. Med ordinarie straffläggare Daniel Andersson avstängd blev det Ola Toivonen som fick förtroendet – och han förvaltade det väl. Därefter hade och behöll MFF ett stort övertag i matchen, men fick inte upp tempot tillräckligt för att spela sig igenom Norrköpings sju man starka försvarsmur. Förrän i andra halvleks första minut, då Ola Toivonen utsökt framspelad av Labinot Harbuzi ökade på ledningen till 2-0.
– Vi sa i paus att vi skulle gnugga på och fortsätta och att vi skulle vara vaksamma på inlägg, och det första som händer är ett inlägg som blir mål, sa Sören Cratz, i vad som kanske skulle kunna tänkas vara ett uppgivet tonfall.
Men även om norrköpingstränaren var besviken över resultatet, gladdes han över moralen i sitt lag.
– Vi viker inte ner oss idag. Jag är stolt över karaktären killarna visar. Fortsätter vi så här är jag övertygad om att vår första seger kommer.

– Vi visste det skulle bli en tuff match, inledde Roland Nilsson sina kommentarer på presskonferensen efter matchen, och fortsatte:
– Halmstadmatchen tog hårt på krafterna, den var en riktig urladdning. Det syntes på killarna, det var inte riktigt samma go som i de andra matcherna.

Roland konstaterade apropå 1-0-målet och hörnan som föregick straffen att även den här gången blev en fast situation viktig för att få hål på ett defensivare lag, och att spelet alltmer körde fast efter ledningsmålet.
– Vi började slå ner på takten, och vi slutade röra på oss. Passningsspelet var bedrövligt. I halvlek pratade vi om att det var viktigt att få en bra start i andra med mer fart. Och precis det vi pratade om hände. Sedan spelade vi bra ytterligare 15-20 minuter, därefter började vi tröttna. Spelare gick sin egen väg och det smittade av sig, plötsligt klarade vi inte längre det vi gjorde så bra för fem minuter sedan.

– Vi är väldigt glada för tre poäng, sa Roland Nilsson avslutningsvis.

”En fullgod insats” tyckte MFF-tränaren att dagens allsvenska debutant från start stod för: Robin Nilsson 19, som fått uppgiften att fylla upp för avstängde lagkaptenen Daniel Andersson.
– Jag tappade bollen ett par gånger, men annars gick det helt OK tycker jag. På slutet fick jag kramp och gick av nästan direkt, tyckte Robin själv.

Nu väntar en dag ”extra” – jämfört med förra matchen alltså – vila och den kan behövas. För på måndag är det dags för en av årets viktigaste matcher: HIF borta.

/Tobias Christoffersson