Sagt efter matchen

Publicerad 10 augusti 2008

Efter hemmaförlusten mot Djurgården konstaterade en besviken Roland Nilsson att MFF blev för fega under första halvlek, att spelövertagen måste ge bättre utdelning i mål – samt att det nya mittbacksparet skötte sig bra.
– Vi blir hårt straffade idag, tyckte Daniel Andersson.

Årets andra hemmaförlust får motvilligt registreras efter att Djurgården besegrat MFF med 2-1. Gästerna tog ledningen efter knappt tjugo minuters spel trots spelövertag för de himmelsblå.
– Spelet i första halvlek var kanske vårt bästa på hela säsongen. Malmö hade problem med oss då, sa
Djurgårdstränaren Siggi Jonsson kanske lite förvånande efter matchen.
– Jag tycker att vi började matchen OK, även om vi gick bort oss ett par gånger i våra positioner, sa Roland Nilsson, som inte skrädde ordet om agerandet vid 0-1-målet:
– Vid första målet var vi oerhört fega; vi backade och avvaktade istället för att gå på. Återigen kom vi i ett underläge och fick kämpa och kämpa; samtidigt gjorde rädslan att släppa in fler mål oss fega.

Icke desto mindre: MFF kvitterade alldeles innan paus genom Ola Toivonen, som nickskarvade in en fin frispark av Mike Jensen. I andra halvlek kopplade MFF ett fast grepp om matchen och skapade många möjligheter men få heta målchanser. Djurgården vaskade fram fler kontringar ju längre halvlek led, och på en av dem kom segermålet, i den 83:e minuten.
– Vi gjorde några taktiska förändringar i paus som slog väl ut i andra halvlek, då vi fick tryck på Djurgården. Men när man får ett sådant tryck, så måste vi också göra mål framåt, för vi blottar oss samtidigt bakåt, sa Roland Nilsson.
Och det var på en sådan blotta som Djurgården med mindre än åtta minuter kvar gjorde 2-1.

– I början av andra var vi inte riktigt med; vi föll för långt ner med mittfältet och blev lite passiva. Men vi jobbade oss in i matchen igen och blev mycket bättre i våra omställningar. Det var på en av dem vi gjorde 2-1-målet, sa Siggi Jonsson, som gissningsvis var mer än lättad efter sitt lags första trepoängare sedan slutet av april.
– En seger är ingen vändning, men jag är nöjd så länge vi går framåt i det vi presterar.

MFF en vass kvitteringschans efter att Djurgården gjort 2-1, och det var när Ola Toivonen sköt en frispark i ribban i slutminuterna.
– Det är typiskt att frisparken går ribba ut; det summerar dagen för oss, sa Roland Nilsson.

Den stora förändringen i laget för MFF var att tränarna valt att göra om de senaste matchernas defensiva mittfältsnav Daniel Andersson-Robert Åhman Persson till backlinjens mittlås.
– De skötte sig väldigt bra. Daniel styrde och ställde som han alltid gör. Robert Åhman Persson gjorde också bra ifrån sig, särskilt i andra halvlek, kommenterade Roland Nilsson.

– Det kändes väl OK, tyckte en av de inblandade själv, nämligen Daniel Andersson.
– Jag tycker vi blir lite hårt straffade idag. De hade en 3-4 chanser och fick två mål, medan vi får jobba väldigt hårt för våra mål just nu. Det var egentligen likadant mot Göteborg.

Mörkt och dystert i MFF-lägret, och av allt att döma (ännu inget nytt datum spikat för bortamatchen mot Elfsborg, som skulle ha spelats på torsdag men flyttats) mer än två veckor till nästa match.

/Tobias Christoffersson