Sagt efter matchen

Publicerad 21 september 2011

Det var en glad men också fåordig och, av respekt för motståndarnas situation, lågmäld Rikard Norling som äntrade pressrummet på Örjans Vall.

Din kommentar till matchen Rikard Norling?
– Vi är glada att vi vinner den här matchen, samtidigt så är vi ödmjuka och inser också att det var kanske symptomatisk för ett lag, när man har lite oflyt som Halmstad i år, att när matchen står och väger så gör vi 2-0. Skottet som tar på en spelare och det blir fördel för oss. Sedan har vi ett läge där matchen står i vägen vid 1-3 där det blir till vår fördel också. Jag vill inte stå här säga för mycket utan vi är glada för vinsten, och vi nöjer oss med det.

Äntligen bortavinst, endast den tredje för säsongen. Vad betyder det för er?
– Ja, det betyder jättemycket. Inte bara att det är en bortavinst som vi har längtat efter utan även en vinst och en stabil prestation också som gör att vi kan se och känna morgonluften. Det känns positivt när vi har många matcher kvar och mycket kvar av säsongen som kan bli jättekul.

Siktar ni mot topp fyra?
– Man vet ju aldrig, det är inte omöjligt. Vi är ett bra lag och jag tror inte att vi kommer bli sämre efter det här utan tvärtom. Vi har haft vår svacka nu.

… och fyra olika målskyttar?
– Att vi gör många mål är viktigt för oss. Målskillnaden kan komma och bli viktig i slutändan. Vi har haft minus i målskillnad till och med och det var viktig att vi satte bollarna. Även om vi ledde med 5-1 så hade HBK några chanser som tog i stolpen. Att klara det och att få in fyra skyttar är en bra känsla.