Sagt efter matchen

Publicerad 25 augusti 2008

– Vi tog fighten hela vägen ut, vi fick igång ett bra passningsspel – men vi är inte riktigt heta längst fram, summerade Roland Nilsson 1-1 mot TFF i derbyt på Malmö Stadion.
– Det viktigaste nu är att vi inte lägger skorna på hyllan utan fortsätter kämpa, sa Labinot Harbuzi.
Kommentarer också från Tom Prahl, målskytten Edward Ofere och Ola Toivonen.

Det blev oavgjort i måndagens skånederby hemma mot Trelleborgs FF, efter att gästerna tagit ledningen redan i 5:e minuten och efter att Edward Ofere kvitterat så sent som i den 87:e. Däremellan kämpade sig MFF upp ur ännu ett underläges uppförsbacke och presterade långa stunder av stort spelövertag – men liksom flera gånger tidigare utan att det bar frukt i särskilt många vassa målchanser.

TFF försvarade sin ledning både länge och väl, och trots att laget fick släppa till ett kvitteringsmål i slutminuterna var tränaren Tom Prahl positiv efter matchen:
– Vi kan vara nöjda som får den här poängen med oss. Att göra ett så tidigt mål i en match är lite tveeggat; vi blev lite för försiktiga. MFF var bra, hade ett bra passningsspel och bra bolltempo, men skapade inte så mycket fram till sista kvarten.

När Fredrik Jensen rakade in bollen i tom bur efter en snabb spelvändning redan i femte minuten var mardrömsstarten ett faktum för MFF.
– Vi fick en ganska bra start på matchen; första tio fick vi rulla lite boll och sätta lite tryck på Trelleborg – så det var typiskt att vi fick ett baklängesmål på oss. Det var i och för sig en fantastisk genomskärare, där vi inte hann med förflyttningen i backlinjen, men det syntes på spelarna att ”inte nu igen”. det var hängande huvuden och det tog ett tag innan vi kom över att vi hamnat i underläge, sa Roland Nilsson efter matchen.

– Vi fick inte igång rörligheten, men efter ungefär tio minuter började vi hämta igen, och i andra halvlek såg vi väldigt bra ut. Vi tog fighten hela vägen ut, vi fick igång ett bra passningsspel – men vi är inte riktigt heta längst fram. Jag tycker vi gör en stark insats. Vi får vara nöjda med poängen. Vi möter ett lag som är väldigt bra defensivt, sa Roland Nilsson.
Tom Prahl medgav att hemmalaget dominerade:
– Det hängde lite i luften att det skulle ramla in nånting på slutet. Vi var inte tillräckligt bra på att hålla bollen för att den här matchen skulle bli riktigt jämn. Men samtidigt vill jag ge mina spelare beröm för sina krigarhjärtan.

Det var i andraläget efter en frispark på mittplan som Edward Ofere nådde högst och nickade in 1-1.
– När Edward Ofere kom in tog han fighten med mittbackarna, och det var härligt att se, sa Roland.
– Jag kom högst i en kamp om bollen, och försökte bara få huvudet på bollen. Visst tycker jag att jag ska spela mer, men det är upp till tränaren att bestämma, sa poängräddaren i nöden Eddie själv om sitt mål, som kom 5 minuter och 39 sekunder efter att han bytt av Guillermo Molins.

Man behöver nog varken vara särskilt partisk eller särskilt ofin för att konstatera att i andra halvlek tappade domaren till viss del kontroll över matchen, när flera fula påhopp gick förbi obemärkta/obeivrade och till slut mynnade ut i ett ordentligt bråk kring 70:e minuten.
– Jag tyckte det var en väldigt, väldigt konstig nivå på matchen. Domaren tog frisparkar i situationer där det inte hände någonting, men sedan ingen frispark när det smällde till höger och vänster, sa Roland om domaren.
– Han försökte göra sitt bästa…, sa en Ola Toivonen, som en knapp timme efter matchslut lagt band på känslorna.

Tumultet gav fem övertidsminuter, men under dem och MFF:s slutforcering var det TFF som hade bästa chansen till ett segermål på en kontring med Mensah och ett skott som Dusan Melichárek gjorde en jätteräddning på.
– Jag vet inte hur många man vi hade uppe i slutet av matchen; jag skrek så jag blev blå i ansiktet att vi måste se upp med Mensah – men vi ville så gärna vinna, sa Roland Nilsson.
Som alltså inför matchen tagit det tuffa beslutet att peta nummer 1 Jonas Sandqvist till förmån för nummer 40 Dusan M.
– Dusan har varit bra, han har varit stabil i de matcher han spelat. Sankan har haft det lite jobbigt, det har inte stämt fullt ut för honom, motiverade Roland beslutet.

Labinot Harbuzi var den som låg bakom och styrde det mesta av MFF:s anfallsspel i första halvlek, för att efter paus inte vara lika tongivande.
– Det kändes bra för mig, framför allt i första halvlek. I andra skulle vi ha ett rakare spel och det blev inte så mycket bollar genom mitten, sa Labbe, som var inne på samma linje som sin tränare vad gäller attityden längst fram.
– Vi har problem med effektiviteten; när vi får chanserna har vi svårt att göra mål. Vi spelade oss upp bra, ofta via kanterna, men det är de sista tillslagen på sista tredjedelen som blir lite tama. Vi måste trycka till lite mer.

Med kvällens vunna poäng parkerar MFF väldigt mycket mitt i tabellen på en åttondeplats.
– Är vi inte med i toppen bryr jag mig inte om tabellen, kommenterade Ola Toivonen tabelläget.
Labinot Harbuzi:
– Det viktigaste nu är att vi inte lägger skorna på hyllan utan fortsätter kämpa – för laget, för klubben, för fansen. Gör vi en bra avslutning på säsongen tar vi den med oss och har nytta av den nästa år.
Så ska det låta!

/Tobias Christoffersson