Sagt efter matchen

Publicerad 02 oktober 2011

Båda tränarna var rörande överens om att Malmö FF vann rättvist i Kalmar

Rikard Norling om matchen
– Vi är glada naturligtvis över att vinna en sådan här match. Vi har vissa spelare som inte har spelat så mycket och som går in och gör en jättebra match, jag vet att det är en svår match.
Första halvlek tycker jag att vi har bra koll sen gör Nanne några byten i paus som gör att det blir svårare för oss och dem får in ett mål på hörna. Med tanke på att de tar ledning och att vi har varit i matchning och så och kanske inte haft fantastiskt resultat på sistone så är det jättebra av spelarna att komma tillbaka och vinna matchen. Så jag tycker att både resultat och prestation idag var bra.

Nanne Bergstrand
– Jag tycker att Malmö vinner rättvist i den här matchen. De tvingar oss tillbaka i banan och vi hamnar väldigt djupt ner i vårt försvarsspel och det gör att vi inte ger oss själva chansen att spela vårt anfallsspel utan det blir väldigt korta anfall och svårt att komma in bakom deras mittfält där vi skjuter från 35 meter håll, när vi kan fortsätta att spela oss fram så vi gör ingen bra prestation utifrån det perspektiv. Men samtidigt möter vi ett Malmö som är bra och det är bara att gratulera Malmö, de var bättre än oss idag.

Har vi några frågor till tränarna? Var så goda.

Norling
– Det ser ut som de sitter och surfar allihop…

Tillslut

Tre avstängningar till nästa match, några kändes kanske lite onödiga
– Ja, vad ska man göra? Du skulle inte ha sagt något så skulle man kanske inte ha märkt det.

Nej, men det visar sig att ni har en väldigt bred trupp här idag.
– Ja, Agon, Miljan och Jeff har inte spelat så mycket men har gjort det bra idag. Jeff var briljant på mittfältet idag, igen faktiskt, han har varit bra när han har fått chansen förut också mot AIK så var han en av de bättre.

Smart passning till målet.
– Ja, det var jättefint spelat.

Men ändå låter du han vila en hel del.
– Ja, när han spelar såhär visar han att han inte borde ha vilat.

Du byter kant på Hamad och Durmaz ganska tidigt i första halvlek.
– Ja, det som är så skönt med dem två är att de är inkörda på både kanterna och det gör ingen större skillnad när de byter och jag tror inte de upplever brist på trygghet börjar åt vänster eller höger. Men idag ville vi faktiskt ha dem så att de kunde gå ut på bästa fot.

Så vad var anledningen?
– Vi ville komma in bakom deras två centrala spelare och dra tillbaka dem in mot planen och då var de tvungna att ta en mer centrerad utgångsposition och de drar åt sig deras uppmärksamhet och när de väl får bollen så måste vi ha bredd och inläggstänk och det får vi mindre om de hade spelade på fel kant och med fel fot.