Sagt efter matchen

Publicerad 24 april 2011

Det var en besviken Roland Nilsson som efter matchen satte sig på podiet på Borås Arena. Han saknade både passningspel och energi på planen.

– Det blev en tuff match precis som vi isste innan. Elfsborg har inte fått den start de önskade och vi visste att de skulle vara taggade. Jag tycker vi klarar oss bra och är med i matchen de första tio femton minuterna sedan blir vi för plottriga i tappa alldeles för mycket i vårt passningsspel. Det gör att vi får många omställningar emot oss och det tar på krafterna i den värmen som var idag. Tyvärr var det för långa perioder idag när vi inte fick igång vårt passningsspel.

Vi tog många felbeslut och Elfsborg hade en stark press på oss . Vi pratade om detta i pausen och att få in mer bollar bakom deras backlinje. Det fungerade lite bättre i andra men det syntes att vi hade fått jobba rejält i första halvlek. Vi hade en del chanser och det fanns en straffsituation som kankse kunde vänt matchen. I och med att vi inte får den så orkar vi inte. Vi gör några byten men vi får ingen energi utan det ser väldigt trötta och lama ut och det kan man inte göra mot ett lag som Elfsborg.

Så vi är jättebesvikna och vi tycker att vi borde stå upp bättre än vad vi gör idag. det är en lärdom vi får ta med oss framöver hur vi skall tackla detta.

Vi gratulerar Elfsborg till tre poäng.

Om skadorna
Agon Mehmeti
– Han började känna att det drog lite i ljumsken och då har vi pratat om att han definitivt inte skall chansa och spela vidare så det blir en bristning. Så han var klok nog att avbryta.

Jeffrey Aubynn
Han kände att om han gick in och körde på så kunde det hända grejer så vi valde att inte använda oss av honom idag.

Ivo Pekalski
– Nu har han börjat träna så då är han som en kalv på grönbete, vill springa mycket och ha boll men man måste ändå vara försiktig för han har ju inte tränat ordentligt på sju veckor. fotbollsmässigt ser det bra ut. Det gäller bara att kunna kontrollera den här sprudligheten så att man inte får de här typsiska skadorna när man vill för mycket och så tänker man sig inte för.