Sagt efter matchen

Publicerad 08 maj 2011

Roland Nilsson var inte nöjd efter 0-0 matchen mot Syrianska. Dessutom var han fortfarande upprörd över att Ijeh inte blivit utvisad i första halvlek.

Om matchen
– Vi visste att Syrianska skulle ta den här matchen på största allvar. Att de skulle kämpa och kämpa och göra det svårt för oss.
Jag tycker att vi gör det bra i början på matchen men efter ett tag blir vi stressadei anfallsspelet och slog bort alldeles för många bollar. Detta gjorde att Syrianska kunde kontra mot oss och då blev det för långa löpningar och vårt lag blir långt i och med att de slänger in bollar bakom våra mittbackar.

– Vi är bättre i andra med ett lugnare passningsspel men samtidigt lyckas vi inte med den sista passningen, sista dribblingen eller när vi får en skottchans så gör vi det inte bra och då gör man inga mål framåt heller.

– Det är jobbigt att möta den här typen av lag när man inte får hål på dem för man riskerar alltid kontringar från motståndarna och så var det även dag. Vi får jobba hårt hela matchen och precis i slutet kunde vi avgjort men så som det blev får vi vara nöjda med en poäng.

Ijeh skulle inte varit kvar på planen
– Sedan kan man diskutera och Ijeh skall vara kvar på planen i första halvlek. Det är väldigt konstigt att inte någon i domarteamet ser det. Alla på bänken blir vansinniga för det är både spark och slag. Att ingen, av de som skall se det, inte ser något är en gåta. Det är frustrerande att ingenting händer samtidigt vill man ju inte få någon på bänken uppvisad på läktaren så samtidigt som man är upprörd måste man försöka lugna ner de andra.

En poäng och noll mål på tre matcher. Vad beror det på?
– Det såg vi tydligt idag. Att vi försöker slå den avgörande passningen för tidigt eller när vi väl har etablerat anfallsspelet, då är vi inte tillräckligt bra i boxen. Man måste bryta upp ett försvar med en bra passning eller en bra dribbling annars blir det väldigt svårt. Om man bara skall spela in bollen och hoppas att den hamnar rätt.