Sagt efter matchen

Publicerad 21 maj 2011

– Men det blev en tuff match precis som vi visste att det skulle bli summerade Roland Nilsson på presskonferensen efter matchen.
– Det kändes som två lag som ville vinna matchen sade Häckens tränare Peter Gerhardsson efter matchen som också öste beröm över Malmö FF:s passningsspel.

Roland Nilsson
– Jag tycker vi startar matchen bra, kommer igång med ett bra passningsspel och ser pigga ut. Det skall bli intressant att se på vilket sätt vi tappar bollen vid deras mål. Det var tungt just i det läget men killarna samlar ihop sig och kör på och vi kvitterar till 1-1 ganska snabbt och det var viktigt för oss.

– Vi pratade i pausen om att vi måste komma runt på kanterna och inte i mitten där vi kan tappa bollen. Det funkar väl okej i tio-tolv minuter sedan börjar vi spela i mitten och tappa boll. Vi fick lite omställningar emot och tappade konceptet för vad vi skall göra på egen planhalva. Vi blir korta i vårt passningsspel och det gör att Häcken kan flytta fram sina positioner och vinna boll på vår planhalva. Då får vi försvara oss istället.

– Häcken är ett bra lag och de har ett par chanser att smita emellan men jag tycker vi får till det bra på slutet och gör det vi skulle fortsatt gjort under hela halvleken. Till slut kom vi runt på kanterna och då får vi in inläggen och då skapar vi några chanser som kunde gjort att vi tog tre poäng. Men det blev en tuff match precis som vi visste att det skulle bli.

Peter Gerhardsson
– Jag tycker vi startar bra första tio men resten av den halvleken är crap. Det kändes som det var första gången vi mötte ett lag med så bra passningsspel. Malmö har Sveriges bästa  passningsspel och vi orkar stå emot en eller två passningar men sedan jobbade vi inte tillräckligt hårt. Jag var jävligt besviken i halvlek. Vi står och tittar på istället för att visa jävlar anamma. Så är det mot passningsskickliga lag. Man måste jobba ännu hårdare. 

– I andra tycker jag vi kommer ut och gör det mycket bättre. Även i första när vi vinner boll så måste man vara tydligare med vad man vill. När vi gör vårt mål visar vi på vilket sätt man kan straffa Malmö. Vi blir mycket bättre i andra, när vi vinner boll och går framåt. Bra inledning av andra. Sedan mot slutet får Malmö några chanser. Det kändes som två lag som ville vinna matchen. Prestationen i andra är jag nöjd med men absolut inte första. Ibland måste man acceptera att man har bra motståndare på andra sida. Det finns inget lag som vi har mött hittills som har ett sådant passningsspel som Malmö och då måste man också orka att försvara sig under en längre tid.

Roland Nilsson om Ivos skada
– Jag vet inte ännu men har vi otur år det en bristning i baksidan av låret. Vi hoppas på kramp men vi får vänta och se.

och om situationen precis innan Häckens mål
– Jag vill gärna se den igen. Helt plötsligt bara ligger Jeff ner på backen och han brukar inte ligga ner på backen så därför vill jag se situationen igen.