Sagt efter matchen

Publicerad 09 juli 2011

Hör vad Rikard Norling hade att säga om matchen och spelarna. Och hur Per Ågren kommenterar tröjbytet.

Rikard Norling …

… om matchen
– Resultatet som sådant var nog rättvist. Det var ingen typisk noll noll match. Det fanns öppna chanser åt båda håll och jag tycker att andra halvlek är lite symbolisk för båda mötena. Jag tycker vi börjar bra i andra och sedan har vi en period när Norrköping är väldigt starka och trycker ner oss ordentligt i planen. Där vi försvarar oss väl framför allt kring målet. Det var någon chans där de rinner igenom där Dusan får göra en jättefin räddning. De kommer mycket inlägg, som vi i och för sig borde stoppat, men som vi försvarar oss väl emot. Sedan, faktiskt, tycker jag vi kommer tillbaka och skapar faktiskt lägen där vi hade kunnat få med oss tre poäng. Men fyra poäng mot ett bra Norrköping som också desperat jagar poäng är … jag vet inte … jag får nog skit för att jag säger att det är okej, men det är ändå det.

… om någon spelare han vill framhålla
– Pontus gör igen en jättebra match. Dusan är stabiliteten själv idag igen. Alex Nilsson vill jag också nämna.

… om spelarnas inställning i matchen med tanke på Champions Leaguekvalet på onsdag
– Jag tycker vi fightas och kämpar bra. Det finns ingenting att anmärka på. Jag upplevde inte att det fanns några tankar på onsdagsmatchen utan hade full fokus på denna matchen.

… hur pass nöjd han är med spelet och resultatet i denna matchen
– Innan matchen vill man såklart ha tre poäng. Vi går ut för att vinna en sådan här match men sedan är det hur matchen gestaltar sig sedan. Det är en match av oavgjord karaktär och det känns kanske som man slår sig för bröstet i onödan genom att säga att man är besviken att man inte vinner. Det är väl då snarare prestationen man bör se till och vad vi kan göra bättre för att skapa ännu mer offensiva chanser.

… om hur nöjd han är med Dusan
– De mål han har släppt in sedan jag kom till Malmö och jag kan referera till är egentligen alla otagbara. Han har tagit precis allt som man kan förvänta sig och lite till. Han är otrolig på frilägen. Han tar ett till idag. Även besluten är bra. Han tar den när han skall det och boxar när han skall det. Ett logiskt målvaktsarbete känns det som.

… vad han sa till killarna i pausen
– Ett par tre offensiva saker och ett par tre defensiva. Offensivt bland annat övergångsfaserna, vi tappar boll när vi är på väg fram där vi har möjlighet att hålla i den lite bättre. Defensivt att sätta snabbare press på deras målvakt som ville slå bollen till nr 16 som nickar ner den till den andra forwarden. Stoppa inlägg.

… att Wilton fick några bra lägen
– Han kändes som Lucky Luke därute idag. Han sköt på allt , ha ha

… om Agons magproblem
– Han hade problem i magtrakten under dagen och från det vi kom fram till Norrköping elva, halv tolv tills att förberedelserna inför match satte igång så sov han. Han repade sig men inte tillräckligt. Det var bättre att förbereda Alex. Agon var på akuten inatt för han var lite orolig men vände för att det var fullt. 

… om Daniel Larssons frånvaro
– Han är på BB med sin fru. Vis utav erfarenheten med barnafödande så är det så att det kan ta tid.

Det skär i hjärtat på en MFF-are att spelarna skall behöva spela i en IFK-tröja. Vad hände egentligen Per Ågren?
– Tio minuter innan match kommer domaren in och anser att tröjorna är för lika. Att det kommer att kunna ställa till problem med solen för linjedomarna under matchen. De kräver ett byte. Vi hade inte med oss vår reservställ eftersom det är vitt och inte hade hjälpt. Då var enda alternativet att vi skulle låna Norrköpings reservställ som är röda. Så domarna beordrar oss att byta.

Och det kommer man på tio minuter innan match? Lagen lämnar ju in sina tröjor en och en halv timme innan avspark. Dessutom skriver man det i överenskommelsen om match två veckor innan.?
– Ja, vi har ju dessutom spelat vitt mot ljusblått tidigare i Allsvenskan exempelvis mot Gefle. Den här typen av frågor skall inte behöva tas tio minuter innan match. Det påverkar lagets uppladdning. Jag har varit inne och pratat med dem och de beklagar situationen men de tog det beslutet och tyckte att det var rätt. Även tv hade åsikter. Jag vet inte om det påverkade. Hoppas och tror inte det. De hade åsikter om att i deras svarta monitorer hade svårt att följa rätt spelare.

Men internationellt byter ju hemmalaget när de här problemen uppstår. Varför inte i Sverige?
– Så är det tyvärr inte i Sverige. Här skall bortalaget ställa upp med ett reservställ. Det borde logiskt vara lättare för hemmalaget men man tycker att hemmalaget skall ha fördelen av att spela i sitt hemmaställ, inför sin hemmapublik på sin hemmaarena.

Men den rövita matchtröjan?
– Vi tog inför den här säsongen ett beslut att plocka fram ett vitt reservställ men vi har inför Europaspelet även gjort i ordning ett rödvitt men där är inte samma reklam på.