Sagt efter ÅFF – MFF 1-3

Publicerad 06 april 2013

Malmö FF tog under fredagskvällen årets första trepoängare när man bortaslog Åtvidabergs FF med 3-1 uppe på Kopparvallen. Efter en jämn första halvlek tog Malmö FF tag i taktpinnen i den andra halvleken och tvingade hemmalaget att jaga boll samtidigt som MFF började få bättre rörelse i sitt anfallsspel. Efter MFF:s 2-1 tog Di blåe ett stabilt grepp om matchen och ÅFF var aldrig riktigt nära att hota under matchens sista tredjedel. Istället kunde Erik Friberg göra sitt andra mål för kvällen och MFF kunde vinna med 3-1.

Stort grattis till vinsten, Rikard Norling.
– Tack så mycket.

Vad är dina tankar om matchen?
– Jag tycker att vi gör en stabil insats kryddat med en portion skicklighet. I den första halvleken är det stabilt och vi kommer igång med det vi ville förbättra sen matchen senast. I den andra halvleken så tycker jag att det är helt jämnt under den första tredjedelen men efter det tycker jag att vi spelar jättebra.

Åtvidaberg kvitterar till 1-1 i den första halvlekens absolut sista sekunder, hur kändes det?
– Jag har inte sett målet men det sägs att bollen studsar upp riktigt ordentligt och det är sånt som händer. Vi hade förväntat oss att de skulle ha vattnat planen vilket de inte hade gjort.

Vad sa ni inför den andra halvleken?
Att vi skulle fortsätta med det som vi planerat och att vi skulle vässa på i vår offensiv i uppspelsfasen. Vi kände att vi hade kommit rätt in i matchen och hade god tro på att vi skulle vinna om vi bara fortsatte att mala på.

Du har tidigare sagt att det inte finns någon uttalad höger- eller vänsterposition på de båda innermittfältarna men har ni sagt vem av Friberg och Halsti som ska jobba offensivt respektive defensivt?
– Syftet är att det ska göra 50/50 var och att man ska ha total kontroll på varandra så att den ena täcker upp om den andra går med i anfallet. Det gäller även när Ivo spelar. Idag hade Erik och Markus stenkoll på varandra och gjorde det bra.

Det kändes som att Magnus Eriksson hade en mer tillbakadragen position idag. Stämmer det?
– Vi hade en idé om det idag när det gäller försvarsspelet och det blir det även naturligt att Magnus ligger lite längreoch Dardan är ligger högre upp ner när vi ställer om.

Tre poäng och nu håller vi helg
– Haha, ja. Nu håller vi helg.