Safari: ”Vi ska ta kommandot direkt”

Publicerad 17 juli 2019 i Nyheter

MFF:s rutinerade mittback Behrang Safari ser fram emot torsdagens kvalretur i Nordirland.

I hemmamatchen mot Ballymena United FC vann MFF med hela 7-0. Ett behagligt utgångsläge inför returen med andra ord.

– Vi gjorde en bra match sist. Nu gäller det att göra en ny. Det är lite svårt att gå in med exakt den inställningen vi hade sist, men vi får försöka. Vi har en ny match på söndag och det är viktigt för självförtroendet att komma dit från en bra match, säger Behrang Safari.

Det intensiva sommarschemat med både Allsvenskan och Europaspel är nu igång. En chans för MFF att rotera i truppen, om tillfälle ges.

– Det är en hel del matcher. Jag hoppas att vi kan gå runt på lite spelare. De som får chansen får tända sig själva och kämpa på i 90 minuter.

MFF styrde det mesta i mötet med nordirländarna på Stadion. En matchbild som Behrang Safari tror kommer att upprepas imorgon.

– Hoppas vi tar kommandot direkt och rullar boll, flyttar dem. Vi ska göra det vi är bra på och se till att vinna.

Behrang Safari har spelat 90 Europamatcher i sin karriär, flest i dagens MFF-trupp. Med sin rutin vet han vad som gäller när laget nu tar sats mot ett nytt gruppspel.

– Det är klart det är speciellt med Europa. Oftast bra, intensiva matcher. Det är också roligt att komma bort och se lite nya ställen. Ju mer man reser i grupp, desto mer stärker man lagkänslan.

Ett sjumålsförsprång har han dock aldrig varit med om tidigare.

– Nej, det har jag nog faktiskt aldrig. Men det känns bra, det finns inget negativt med detta, säger Behrang Safari.

huvudpartners

officiella partners