Safari: ”Supportrarnas stöd är jätteviktigt”

Publicerad 01 maj 2017 i Nyheter

Malmö FF tog i dagens möte med Örebro SK sin tredje raka hemmaseger. Behrang Safari som hade tagit steget in som mittback blev utsedd till matchens lirare i en match som slutade 2–1.

– Det är en otrolig styrka att vinna en sådan här match. Vi hämtar upp ännu ett underläge och maler ner dem. Vi försöker alltid att vara aggressiva i vårt försvarsspel och vinna bollen högt vilket jag tycker att vi lyckas bra med idag. I anfallsspelet har vi det tålamod som krävs och till slut får vi utdelning med två mål, säger Behrang Safari.

Malmö FF förde matchen och hade hela 68 % bollinnehav i en match som i långa stunder bestod av spel mot ett mål.

– Mot ett så lågt försvarande lag så blir det som mittback att man inte har särskilt mycket boll. Det handlar mer om att hålla fokus uppe i 90 minuter och vara på hugget när de väl ställer om.

Behrang Safari ersatte för dagen Lasse Nielsen på mittbackspositionen efter att dansken ådragit sig en misstänkt hjärnskakning i bortamötet med Kalmar FF. Mot Örebro SK bildade Safari mittbackspar tillsammans med Franz Brorsson.

– Samarbetet med Franz kändes bra. Det är klart det är lite oturligt med deras mål men det kändes bättre och bättre i andra halvlek, säger Safari.

Han betonar vikten av supportrarnas stöd i de tre raka hemmasegrarna.

– Trots att vi hamnar i underläge så tror alla på det hela vägen. Deras stöd är jätteviktigt och hela stadion lyfter när vi börjar skapa chanser och närmar oss mål. Det blir ett psykologiskt övertag för oss gentemot våra motståndare. Det gör en jättestor skillnad, säger Safari.

huvudpartners

officiella partners