Safari: ”Ju mer jag tjatade desto mer osäker blev han”

Publicerad 09 november 2018 i Nyheter

Markus Rosenberg har förlängt kontraktet med Malmö FF. Det gläder Behrang Safari som fått utdelning för sitt tjat.

När Behrang Safari återvände till Malmö FF sommaren 2016 innebar det också en återförening med Markus Rosenberg, som han tidigare varit lagkamrat med i både MFF och landslaget. De fann varandra snabbt i den nya konstellationen och har i två års tid varit rumskamrater på bortamatcher och träningsläger.

Det är just på hotellrum runtom i Sverige och Europa som Safari drivit sin övertalningskampanj för att få ett extra år i himmelsblått tillsammans med sin lagkamrat.

– När man delar rum blir det att man hamnar i många diskussioner om allt mellan himmel och helvete. Förlängningen har kommit på tapeten flera gånger. Där har det varit allt från ”det känns bra, jag tror jag fortsätter”, till ”inte en chans”, säger Behrang Safari.

–  Men jag märkte det ganska fort. Att ju mer jag tjatade desto mer osäker blev han. Sen handlade det mycket om att boosta hans ego. Jag har berättat för honom många gånger att han är Allsvenskans bästa spelare, haha.

”Ett stort beslut”
Behrang Safari har glimten i ögat när han pratar om Markus Rosenberg. Men han blir helt allvarlig när han pratar om betydelsen av lagkaptenen. Han är glad att han väljer att inte lägga skorna på hyllan.

– Det är ett stort beslut att ta som man inte vill ångra. Vi har en karriär. När den är slut så är det slut. Det finns inte mycket rum för comeback. Och han har väl känt att han har mer att ge.

– Jag och många andra tycker att det är lite för tidigt för honom att sluta. Han är viktig för laget och klubben. Det är en stor ikon.

Kommer att ha stor betydelse 2019
Att Markus Rosenberg kommer ha en viktig roll att spela även nästa år råder det ingen tvekan om när man frågar Behrang Safari.

– Både på och utanför plan är det en kille som tar plats. När han pratar lyssnar alla. Även om hans löpmeter inte är lika många varje match, så gör det stor skillnad bara han är på planen. Det är en stor ledare och det är en egenskap som inte vem som helst har. Hans betydelse 2019 kommer vara minst lika stor som de andra åren.

 – De handlar mycket om hans inställning och vinnarinstinkt i allt han gör. Han går inte in halvhjärtat i något. Det är så i lagaktiviteter och kortspel också. Man sitter där och spelar kort och helt plötsligt har man en armbåge i huvudet, haha.

– Jag skojar. Men så är det lite. Jag tror att bara man har den inställningen, så går det trots att kroppen kanske känns lite tröttare.

Vaken på nätterna
När Markus Rosenberg får frågan om vem som tjatat på honom mest att förlänga svarar han så klart Behrang Safari. ”Behrang säger att jag kommer sakna honom så mycket om jag inte förlänger”, berättar lagkaptenen. Men hur mycket skulle Behrang sakna Markus?

– Han håller mig vaken om nätterna när vi delar rum. För att han snarkar. Det är nog mest tvärtom ändå. Hur mycket skulle han sakna mig? Jag tror att det har haft stor betydelse för att han har förlängt men det skulle han aldrig erkänna.

– Nej, men vi har en fin relation. Det blir kul att han fortsätter ett år till. Han kanske ångrar sig. Ett år till med mig.

”En rolig grej”
När Behrang får frågan om vilket hans bästa minne med Markus är, så har han svårt att välja ut något enskilt. De har haft så många fina stunder ihop, säger han. Men han vill gärna lyfta fram en liten tradition som de två har på planen– Jag vet inte om folk känner till det men det finns en grej som jag älskar att göra. När Mackan gör mål springer jag alltid fram och ger honom ett par, tre örfilar. Han tycker att det räcker nu. Han har bett mig att sluta med det. Men så länge han gör mål kommer jag att fortsätta. Det är en rolig grej jag har skapat för oss två.

huvudpartners

officiella partners