Så samarbetar Karriärakademin och Odd Hill för fler tjejer i IT-branschen

Publicerad 06 oktober 2016 i Nyheter

Jens Grip och Katya Skog. Foto: Malmö FF

Malmöbaserade webbyrån och MFF-nätverksföretaget Odd Hill tycker att det finns för få tjejer i branschen. Därför tog de hjälp av Karriärakademin för att hitta unga kvinnor som kunde tänka sig en utbildning inom webbutveckling och en värdefull praktikplats på Odd Hill.

Karriärakademin tog sig an uppdraget och i samarbete med Malmö Stad och Arbetsförmedlingen hittade man ett antal kandidater som var intresserade av en yrkeshögskoleutbildning.

– Vår bransch är snedvriden och därför är det kul att få in tjejer. Men det är komplicerade grejer vi sysslar med och det gäller att göra något för att få in folk på utbildningar. Den hjälp vi får från MFF är guld värd, säger Jens Grip, lead link och grundare av Odd Hill.

Efter att Karriärakademin matchat de olika kandidaterna med företaget erbjöds en av dem praktikplats och mentorskap under yrkesutbildningen. Hon heter Katya Skog och hade inga planer på en karriär inom IT-branschen innan hon såg Karriärakademins eftersökning på Facebook.

– Från ett inlägg på Facebook till att sitta här och ha påbörjat en utbildning. Det är fantastiskt. Jag hade inte gått på yrkeshögskola och pluggat detta om jag inte hade sett annonsen. Och det känns helt rätt, säger Katya Skog.

Under utbildningen kommer hon att få vägledning och praktik hos Odd Hill. Målet är att hon ska bli en del av teamet när hon är examinerad.

– Vi har anställt åtta av nio som har haft praktik hos oss från yrkeshögskola. Det är sjukt kul. Både vi och praktikanten får mer ut av samarbetet när vi bygger en relation redan från början, säger Jens Grip.

Karriärakademin har syftet att matcha unga arbetssökande malmöbor till arbete hos MFF:s samarbetsföretag. I det här fallet har man dock i första hand matchat till en utbildning med målet att det ska leda till jobb.

– Ibland är vägen till arbete längre. Eftersom ambitionen och målsättningen är en anställning så är det här en fantastisk möjlighet, säger Karin Heri, verksamhetsledare på Karriärakademin.

Läs mer om Karriärakademin

huvudpartners

officiella partners