Så gick det i veckans ungdomsmatcher

Publicerad 17 juni 2019 i Nyheter

DM Herrar Slutspel
Eslövs BK – Malmö FF P19 2-3
Målskyttar: Sebastian Nanasi, Oscar Uddenäs, Patriot Sejdiu

– När de tar ledningen med 2-1 är det inte mycket som stämmer för oss. Men vi kommer tillbaka de sista 20 minuterna och jag tycker att vi är spelmässigt bättre än Eslöv. Då lyckas vi kvittera och gör även det avgörande 3-2-målet. Vi hade ett ungt lag med fyra spelare från P17-laget som spelade från start och det var en bra erfarenhet att få testa på seniorfotboll, säger tränare Roland Larsson.

P19 Allsvenskan Södra
IF Elfsborg – Malmö FF 1-1
Målskytt: David Edvardsson

– Det blir alltid täta matcher när vi möter Elfsborg och sett över 90 minuter tycker jag att 1-1 är ett rättvist resultat. Vi hamnar i underläge men lyckas kvittera på en kontring i slutet av den första halvleken. Nu gäller det att ta minst en poäng hemma mot IFK Värnamo på onsdag för att vi ska ta oss till slutspelsserien, säger Roland Larsson.

P17 Allsvenskan Södra
Lunds BK – Malmö FF 2-1
Målskytt: August Karlin

– Sett till hur stort bollinnehav vi har så borde vi kunna vinna matchen. Men vi kommer till för få avslutslägen och behöver bli bättre på att omvandla bollinnehavet till konkreta målchanser. Vi spelar aningen långsamt i perioder och när vi då möter ett aggressivt Lunds BK så tappar vi boll lite för ofta. Nu möter vi Degerfors på onsdag i den sista omgången av vårsäsongen och då ska vi se till att vi tar oss till slutspelsserien, säger tränare Robin Asterhed.

huvudpartners

officiella partners