Så gick det i helgens ungdomsmatcher

Publicerad 20 augusti 2018 i Nyheter

Två starka vinster för ungdomslagen i helgen.

U19

AIK – Malmö FF 0-1 (0-0)
Målskytt: Kevin Harletun

– Vi spelade 3-5-2 för första gången i U19 och har inte hunnit träna så mycket på det. Vi blev lite passiva i vårt försvarsspel och lät AIK ha bollen för mycket. Vi skapade några chanser, men inte särskilt heta, säger MFF-tränaren Roland Larsson.

– I paus snackar vi ihop oss och gör en del justeringar. Det blir mycket bättre och i andra har vi bollen mer än AIK. Vi gör 1-0 och efter det har vi en i ribban. Överlag en ganska jämn match, men tycker ändå vi förtjänar segern, även om de med sista sparken sköt en frispark i stolpen.

Efter segern sprang killarna in i omklädningsrummet för att följa lagkamraten Hugo Andersson som spelade från start i derbyt mot Trelleborgs FF.

– Man blev varm i hjärtat. När vi kom in i omklädningsrummet tog alla upp sina mobiler för att följa A-lagsmatchen. Då är det någon som skriker: ”Hugo har gjort mål!”. Någon fyller i att det var på volley och det blev en livlig diskussion. Det var riktigt jubel och alla var glada för Hugos skull.

U17
Malmö FF – Örebro SK 4-0 (0-0)
Målskyttar: Aleksander Nilsson 2, Amin Sarr, David Edvardsson

– Första halvlek är ganska tajt, där de är aggressiva i sin förstapress och står högt. Vi behöver lära oss att utnyttja ytan bakom och löpa i djupled tidigare, för när de står så högt finns det mycket plats. Men vi är bättre i första och bör göra något mål, säger MFF-tränaren Robin Asterhed.

– I andra är vi mer eller mindre på deras planhalva hela tiden. Vi får två straffar som vi sätter och efter det gör vi 3-0 på en kontring, en av få gånger när de är uppe i anfall. I samband med den situationen får de en utvisad, men först låter domaren spelet gå och vi gör mål. Efter det har vi full kontroll och jagar fler mål, men bollen går lite för sakta.

– 4-0-målet är ett våldsamt mål av David Edvardsson, som är ny från Grebbestad. Han skjuter från tjugo meter med högerfoten upp i bortre krysset. Väldigt snyggt.

MFF har sedan omstarten full pott med tre raka segrar.

– Vi har gjort små justeringar och det har känts stabilt. Samtidigt gjorde vi nästan bättre prestationer mot de här lagen i våras, till exempel mot Göteborg där vi föll hemma efter att ha släppt in två onödiga mål sent.

huvudpartners

officiella partners