Så gick det i helgens ungdomsmatcher

Publicerad 24 september 2018 i Nyheter

Två vinster för ungdomslagen i helgen när U19 besegrade IF Brommapojkarna och U17 gick upp i serieledning efter 2-1 mot IFK Göteborg.

U19
IF Brommapojkarna – Malmö FF 3-4 (2-2)
Målskyttar: Självmål, Hugo Andersson, Kevin Harletun, Laorent Shabani

– Det blir alltid en rolig match när vi möter Brommapojkarna eftersom det är de två högst rankade akademierna i Sverige som möts. Så det var extra kul att vinna den här matchen. Vi spelade väl inte jättebra, jag tycker det finns mer att hämta, särskilt i första halvlek. Det var en väldigt öppen match med två lag som vill anfalla vilket gav många målchanser, säger MFF:s tränare Roland Larsson.

– I första halvlek är vi inte nöjda med vårt försvarsspel, vi släpper till för mycket chanser, men det blir bättre i andra halvlek. Då är vi klart bättre än dem. Vi skapar fler chanser framåt och är mer solida bakåt. De gör mål på en straff i andra halvlek men annars har de inte särskilt många farliga lägen.

I och med segern ligger MFF på en delad andraplats i den jämna U19 Allsvenskan.

– Det är en jättespännande serie och det är kul att möta nya motståndare. Alla slår alla känns det som, så det blir en tuff fajt hela vägen.

U17
Malmö FF – IFK Göteborg 2-1 (0-0)
Målskyttar: Amin Sarr 2

– Det är en match som gick lite upp och ner. Det är två spelade lag som möts och jag tycker att vi är ganska bra i vår speluppbyggnad, både när de pressar oss och när de ligger lite lägre så lyckas vi etablera ett spel. Däremot tycker jag att vi etablerar spel på deras planhalva lite för lite, vi blir ivriga och avslutar anfallen för snabbt. Vi är bättre än dem i första halvlek och har kontroll på matchen, men vi borde skapa mer farliga målchanser, säger MFF:s tränare Robin Asterhed.

Efter en mållös första halvlek tog MFF tag i matchen och gick upp i en tvåmålsledning genom Amin Sarr som gjorde båda MFF:s mål. 

– I andra halvlek är vi mer aggressiva och kliver högre upp för att vinna bollen. Vi gör både 1-0 och 2-0 och när vi har gjort vårt andra mål går de väldigt högt och pressar oss. Vi har ett par frilägen efter det så vi bör göra fler mål men de lyckas reducera med tio minuter kvar. Sammantaget gör vi en OK match – men vi kan bättre.

huvudpartners

officiella partners