Så gick det i helgens ungdomsmatcher

Publicerad 01 oktober 2018 i Nyheter

U19 tog hem en tung seger i helgen när BK Häcken besegrades med 2-1. U17 hade speluppehåll i helgen och möter Örebro SK borta fredag den 5 oktober.

U19

Malmö FF – BK Häcken 2-1 (2-1)
Målskyttar: Kevin Harletun, Amel Mujanic

– Det är alltid tuffa matcher mot BK Häcken och den här matchen var inte annorlunda. Starten av matchen var speciell, vi gör mål efter fyra minuter efter ett jättefint anfall och de kvitterar på en straff några minuter senare, säger MFF:s tränare Roland Larsson.

I artonde minuten får MFF Granit Rushiti utvisad, men laget visar styrka och lyckas sätta dit 2-1 en kvart senare – ett resultat som står sig matchen ut.

– Det var naturligtvis ingen bra utveckling på matchen för vår del. BK Häcken är ett bra lag men vi går över och spelar 4-4-1 och killarna gör en grym kämpainsats. Trots att de har boll större delen av matchen efter utvisningen så spelar vi smart och reder ut det. Denna gång slutade det lyckligt men det är tufft att spela i 70 minuter med en man mindre.

Segern innebär den fjärde raka segern för U19 och serieledning. Nästa helg väntar ett toppmöte mot andraplacerade Djurgården på bortaplan.

– Varje match gäller väldigt mycket nu eftersom seriesegrarna blir svenska mästare. Vi har en bra trend och många spelare som utvecklas i rätt riktning. Laget fungerar bra och det är bra konkurrens om platserna.

huvudpartners

officiella partners