Så gick det i helgens ungdomsmatcher

Publicerad 08 oktober 2018 i Nyheter

U19 åkte på en tung förlust mot Djurgårdens IF men U17:s förlustnolla är intakt efter en bortaseger mot Örebro SK. Dessutom vann U16 sin slutspelsserie och spelar om SM-titeln med start nästa helg. De möter då BK Häcken i semifinal.

U19
Djurgårdens IF – Malmö FF 4-0 (2-0)

– Tyvärr gjorde vi vår sämsta match för året när vi behövde göra en riktigt bra prestation. Det är mycket som inte stämmer för oss. Vi blev överraskade av deras aggressivitet och fart och får en tung start när de gör 2-0 redan efter tio minuter, varav ett mål är en straff som är lite märklig, säger MFF:s tränare Roland Larsson.

– De ska ha beröm för sin insats men vi är inte i närheten av att komma upp i den nivå som vi kan. Vi har en bra period i andra halvlek och har mycket boll på deras planhalva men skapar inga heta chanser över 90 minuter. Det är ett underbetyg till oss, helt klart.

U17
Örebro SK – Malmö FF 2-4 (1-3)
Målskyttar: Jesper Dickman 2, Albin Sundgren, Marcel Amir El-Marakbji

– Vi gör en bra insats tycker jag. Det är ingen lätt match, Örebro är ett bra lag med duktiga spelare och killarna går ut och presterar efter en lång resa. Utifrån det gör vi en riktigt bra match, säger MFF:s tränare Max Westerberg.

– Vi varken inleder eller avslutar matchen särskilt bra, men då pratar vi bara de första och sista fem minuterna. I övrigt dominerar vi matchen i 80 minuter och spelar bra anfallsfotboll. Tyvärr släpper vi in två billiga mål men vi gör också fyra fina mål framåt.

I och med segern leder MFF serien med sex poäng och är obesegrade efter nio spelade matcher.

– Det är så klart positivt och det blir en morot för oss att hålla den nollan intakt de här avslutande matcherna, avslutar Max Westerberg.

huvudpartners

officiella partners