Så gick det i helgens ungdomsmatcher

Publicerad 15 oktober 2018 i Nyheter

U16 tog sig till SM-final efter seger mot BK Häcken och U17 tog en storseger på hemmaplan. Tyvärr föll U19 i en jämn match mot IFK Göteborg.

U19
Malmö FF – IFK Göteborg 1-2 (1-1)
Målskytt: Tim Prica

– Det är två lag som får slita för att vinna matchen men till slut är de lite tyngre och rejälare i sitt spel. Vi gör en helt OK första halvlek och när det står 1-1 i andra halvlek har vi några chanser att göra mål men sätter inte dit den. Till slut får de en straff efter slarv från oss, men IFK Göteborg vinner rättvist till slut, säger MFF:s tränare Roland Larsson.

Trots förlusten är MFF med i toppen av den tuffa U19 Allsvenskan med ett betydligt yngre lag än många av de andra toppkonkurrenterna.

– Det som är positivt är att vi är med i toppstriden och nämns som en kandidat att vinna serien, trots att vi är förhållandevis unga jämfört med de andra lagen. Vi startar med fyra stycken spelare som är födda 2002 exempelvis och våra motståndare kommer med spelare födda 1999 och 2000, då blir det tufft både fysiskt och erfarenhetsmässigt. Men våra spelare tar kliv hela tiden.

U17
Malmö FF – Jönköping Södra IF 8-0 (4-0)
Målskyttar: Jesper Dickman 7, Marcel Amir El-Marakbji

– Om man vinner med 8-0 är det såklart en väldigt bra prestation. Vi kontrollerar matchen bra, flyttar bollen bra och sätter varandra i spel hela tiden. De flesta av målen föranleds av ett bra anfallsspel där flera spelare är involverade, säger MFF:s tränare Robin Asterhed.

Stor matchhjälte blev Jesper Dickman som stod för hela sju mål – fyra i första halvlek och tre i den andra.

– Jesper var väldigt effektiv även om han till och med hade chanser att göra fler mål. Han visar upp bra rörelse utan boll och han är duktig på att löpa in i farliga ytor vilket gör att han tar sig till bra lägen hela tiden, berömde Robin Asterhed.

U16
Malmö FF – BK Häcken 3-2 (3-0)
Målskyttar: Samuel Burakowsky, Markus Björkqvist, Isak Bjerkebo

U16 tog sig till SM-final efter seger mot BK Häcken. I finalen väntar Hammarby IF på bortaplan och matchen kommer att spelas den 21 oktober klockan 15:00 på Hammarby IP.

– De är vår starka första halvlek som ger oss segern. I andra halvlek får de en tidig utvisning men vi lyckas inte hålla i bollen tillräckligt bra och utnyttja övertaget. Men som helhet är vi väldigt nöjda. BK Häcken kommer med ett starkt lag och ställer upp med många U17-spelare, säger MFF:s tränare Per-Ola Lindkvist.

Nu väntar en sista match mot Hammarby IF där U16 har chansen att kröna sig svenska mästare.

– Det blir spännande! Vi måste spela minst lika bra som vi gjorde i första halvlek mot BK Häcken och se till att vi håller oss kalla hela matchen.

huvudpartners

officiella partners