Så gick det i helgens ungdomsmatcher

Publicerad 23 maj 2016 i Nyheter

U19 tog ännu en vinst när Landskrona BoIS besegrades med 2-0, men U17 kunde inte återhämta sig efter ett 3-0-underläge och förlorade till slut med 4-3 mot IFK Göteborg.

U17 Allsvenskan Södra
Malmö FF – IFK Göteborg 3-4
Mål: Kevin Harletun, Trajce Lamnjov, Noel Hansson

Andreas Georgson, tränare för U17, var missnöjd med lagets start.

– Jag tycker att vi kommer ut till matchen med lite bristande fokus, vi var inte riktigt förberedda på vad som krävdes för att styra den här matchen. Och sen när vi försöker styra den, fast inte med full koncentration, så utsätter vi oss för lite svåra situationer där vi inte riktigt är vakna och inte riktigt beredda att kliva in i situationerna. Det tar 25-30 minuter för oss att reagera på vår dåliga start och då har Göteborg varit skickliga och effektiva och hunnit göra 3-0. Då har vi en resultatmässigt väldigt tuff uppförsbacke. 

MFF reducerade med två mål i andra halvlek, men underläge med tre mål blev för mycket att hämta in.

– Sen så tar vi tag i matchen och avslutar den med 60 fina minuter, och kommer så när ikapp dem. Vi reducerar till 3-2 och styr matchen rätt rejält, men sen kontrar de in 4-2 och då tappar vi energi på slutet. Vi gör 4-3 sent och har något enstaka anfall på oss att kvittera men lyckas inte med det. En tråkig förlust på det viset att jag tycker att vi är bra nog för att vinna matchen – om man bara ser till styrkeförhållandena mellan lagen. Men om man går ut och ger bort lägen så enkelt som vi gör, då är det svårt att vinna matcher mot lag som ligger i toppen av serien. Där får vi gå till oss själva lite, både spelare och tränare. Varför vi inte var mer på tårna när matchen börjar. Resten av matchen är det vi som dominerar – men man måste hålla tätt bakåt också. 

Efter en stark inledning på säsongen har det blivit en oavgjord och två förluster på de tre senaste för U17.

– Delvis är det så att vi har mött bra lag. Elfsborg, Helsingborg, IFK Göteborg, är alla med på övre halvan av serien. Det är definitivt en faktor. Motståndarna har varit skickliga, inte minst på att försvara sig, vilket också är roligt också eftersom då får vi testas lite hårdare. Sen har vi straffats ganska hårt av våra misstag de här sista matcherna, motståndarna har varit effektiva men det hänger också ihop med att det är bra lag vi har mött, avslutar Andreas Georgson.

U19 Allsvenskan Södra
Malmö FF – Landskrona BoIS 2-0
Mål: Isak Redzic, Mattias Andersson

U19-tränaren Roland Larsson kommenterar ytterligare en vinst, som ännu inte har förlorat i årets U19-Allsvenska. 

– Stabil, säker seger tycker jag. Vi dominerar väldigt tydligt från start till slut. Gör ett jättefint mål i första halvlek med ett inspel från Adrian Edqvist till Isak Redzic som gör 1-0, sen möter vi ett lågt försvarspel och även om vi har bollen väldigt mycket så är det svårt att bryta igenom dem. Vi skapar en hel del chanser men vi får inte hål på dem till 2-0 så det dröjer till en bit in på andra halvlek när Mattias Andersson nickar in en hörna till 2-0. 

Larsson lyfter fram hela lagets försvarsspel efter endast fem insläppta mål på nio matcher.

– De har ingen målchans på nittio minuter, så det känns jättestabilt. Det är snarare så att vi ska göra fler mål på dem. Nu har vi knappt släppt till en målchans nu på två matcher, det är jättebra försvarsspel men också ett bra anfallsspel där vi är spelförande och har tålamod. Killarna gör en väldigt stabil match.

huvudpartners

officiella partners