Så gick det i helgens ungdomsmatcher

Publicerad 30 maj 2016 i Nyheter

Fyra insläppta på kort tid ställde till det för U19 och U17 gick bet på fasta situationer. Ändå fanns det många spelmässiga ljusglimtar i helgens matcher.

U19 Allsvenskan Södra
BK Häcken – Malmö FF 4-2
Mål MFF: Max Olsson, Johan Brannefalk

Roland Larsson, tränare U19:

– Vi gjorde 1-0 tidigt med ett jättefint anfall. Mellan minut 20 och 45 har vi en riktigt dålig period och släpper in fyra mål. Det var en massa som inte stämde, både i positionsspelet och attityd till försvarsspel. Det liknar inte oss och det var tufft att ha 1-4 i paus. Vi hade ett bra paussnack och gjorde en riktigt bra andra halvlek som vi vann med 1-0. Vi hade också bud på fler mål. Men det är svårt att hämta sig från en sådan period som vi hade i första halvlek.

U17 Allsvenskan Södra
Örebro SK – Malmö FF 3-2
Mål MFF: Filston Mawana x2

Andreas Georgson, tränare U17:

– Vi gjorde en bra prestation till stora delar. Vi var väldigt bra i spelet både offensivt och defensivt och hade extremt stort bollinnehav på motståndarnas planhalva matchen igenom. Dessvärre hamnade vi i underläge tre gånger efter dåligt markeringsspel på två hörnor och ett långt inkast. Slarvigt och tråkigt för killarna som mer än väl förtjänade att vinna matchen men spelet visar att vi kommit en lång bit när det gäller att vara spelförande. De insläppta målen får dock inte komma till så enkelt och det måste vi jobba bort tillsammans.

huvudpartners

officiella partners