Så gick det i helgens ungdomsmatcher

Publicerad 08 augusti 2016 i Nyheter

Hemmasegrar för ungdomslagen i helgen och tränare för både U17 och U19 var nöjda med såväl prestation som resultat.

Andreas Georgson, tränare för U17, beskriver fredagens vinst mot Halmstad BK som en av de bättre insatserna under säsongen.

– Vi mötte ett lag som är välorganiserat och hårt arbetande. De har lyckats bra med ett högt försvarsspel och kom till matchen mot oss med åtta raka vinster men vi klarar av att spela den matchen vi vill spela ändå. De kunde inte stressa oss utan vi kunde spela vårt spel och vi skapade väldigt mycket målchanser genom våran egen styrka och våra egna kvalitéer. Det var vi väldigt nöjda med. Sen fanns det bitar i vårt försvarsspel som inte var riktigt lika bra, och där har vi lite jobb kvar att göra. På en vanlig dag hade nog Halmstad gjort något mål.

– Det är inte så att vi ska sväva iväg och säga att vi är bäst i världen nu men det var en väldigt fin prestation och vi höll nivån hela matchen med en varierad och fin offensiv. Överlag så var det väldigt kul att se oss spela i den här matchen, mot ett bra motstånd och vi bjöd på fina mål och fina kombinationer.

U17 Allsvenskan Södra
Malmö FF – Halmstad BK 3-0
Mål, MFF: Kevin Harletun 2, Laorent Shabani

En storseger med 8-2 mot GAIS för U19 och tränare Anders Palmér lyfte särskilt fram prestationen i den första halvleken.

– Första halvlek spelar vi fantastisk fotboll och vi har 5-0 i halvlek. Vi anföll i våg efter våg och vi släpper inte till någonting bakåt, vi gör mål på såväl fasta situationer som på genombrott. Det var nog den bästa halvleken vi gjort i år rent spelmässigt. Andra halvlek vinner vi visserligen med 3-2 men vi har en lite sämre period där vi släpper in två billiga mål, som vi inte var glada över. Att släppa in två mål i en sån här match är lite mycket men vi gör åtta framåt och det är spel mot ett mål i 90 minuter. 

Mittbacken Hugo Andersson stod för tre av målen – alla på fasta situationer.

– Hugo Andersson gör tre mål på fasta situationer. Jag vet inte när han gjorde tre mål sist, säger Anders Palmér och fortsätter. Emin Karaman fortsätter att göra mål också men hela laget ska ha plus i den här matchen och särskilt första halvlek tar vi med oss.

U19 Allsvenskan Södra
Malmö FF – GAIS 8-2
Mål, MFF: Hugo Andersson 3, Emin Karaman 2, Onur Körhan, Adrian Edqvist, Max Olsson

huvudpartners

officiella partners