Så gick det i helgens ungdomsmatcher

Publicerad 22 oktober 2018 i Nyheter

Segrar för både U19 och U17 men U16 förlorade SM-finalen mot Hammarby med 2-1.

U19
Trelleborgs FF – Malmö FF 1-2 (1-1)
Målskyttar: Mubaarak Nuh, Kevin Harletun

– Jag tycker att vi gör en bra match, vi får en bra start med ett tidigt mål som Mubaraak Nuh sätter dit jättefint. Sedan avgör vi på en straff från Kevin Harletun men dessförinnan har vi bland annat en ribbträff så jag tycker att vi vinner rättvist, säger MFF:s tränare Roland Larsson.

Inför helgens omgång låg lagen på samma poäng i den jämna U19 Allsvenskan och matchen blev en jämn tillställning.

– Det skapas chanser åt bägge håll även om vi har något hetare chanser än dem. Det är alltid tuffa matcher mot TFF, de har en hel del spelare som har spelat hos oss så på så vis blir den prestigematch.

U17
Örgryte IS – Malmö FF 1-4 (1-4)
Målskyttar: Marcel Amir El-Marakbji 2, Albin Sundgren, Oscar Uddenäs

– Vi gör ännu en bra match, särskilt första halvlek där vi spelar väldigt bra anfallsfotboll och flyttar bollen på ett fint sätt. Det tar ett tag innan vi får hål på dem men sedan har vi ledningen med 3-0 efter trettio minuter. Vi går till halvtidsvila med 4-1 och är nöjda med prestationen så långt, säger MFF:s tränare Max Westerberg.

I andra halvlek spelar MFF av matchen och är fortsatt obesegrade i seriespelet.

– Skönt att fortsätta obesegrade. I andra halvlek spelar vi bra första kvarten och skapar ytterligare chanser men sedan sänker vi bolltempot litegrann, vilket gör att vi kanske inte gör så många mål som vi borde. Men på det stora hela gör vi en bra match.

U16
Hammarby IF FF – Malmö FF 2-1 (2-1)
Målskytt: Markus Björkqvist

– Det var en välspelad match mellan två bra lag. Hammarby är lite bättre än oss i första halvlek och vi är lite bättre i andra så matchen kan egentligen sluta hur som helst. Vi kunde ha vunnit den men vi kan inte heller säga att det är orättvist. Så grattis till Hammarby, säger MFF:s tränare Per-Ola Lindkvist.

Trots finalförlusten kan U16 blicka tillbaka på en väl genomförd säsong.

– Självklart är vi missnöjda med resultatet i finalen men vi har presterat bra över hela säsongen och utvecklas hela tiden i rätt riktning.

huvudpartners

officiella partners