Så gick det i helgens ungdomsmatcher

Publicerad 16 april 2018 i Nyheter

Förlust i bortapremiären för U19 och kryss på hemmaplan för U17.

U19
Mjällby AIF – Malmö FF 4-0 (2-0)

– Naturligtvis ingen bra match från oss. Vi ska normalt sett slå Mjällby. Men vi spelar inte alls bra fotboll och blir lite överraskade att de jobbar på hårt med högt stående försvarsspel. Vi blir stressade och gör många misstag. Vi är inte riktigt där, säger U19-tränaren Roland Larsson. 

– Det är många spelare borta med skador och sjukdomar och på landslagsläger. Men vi ska ändå kunna göra det bättre. Vi hamnar i underläge redan efter en kvart och då blir det oro i lägret. Även om vi har bollen mer i andra halvlek så skapar vi inte mycket framåt. En tung förlust prestationsmässigt. 

– En ljusglimt var en av killarna som har blivit uppflyttad till U19 för några veckor sedan, Johan Rapp (född 2001). Han var duktig och har gjort flera bra prestationer hittills. 

U17
Malmö FF – IFK Norrköping 3-3 (1-2)
Målskyttar: Lucas Gomes 2, Amin Sarr

– Tycker vi gör en bra match nästan rakt igenom. Sett till hur vi spelar ut bakifrån, hur vi spelar förbi dem och hur vi kontrollerar bollen på deras planhalva. Tyvärr har vi två bolltapp som leder till baklängesmål inom loppet av fem minuter i första halvlek. Utöver det skapar de inte särskilt mycket, säger U17-tränaren Robin Asterhed. 

– Vi kvitterar och tar ledningen i mitten av andra. Men sen får de ett par hörnor och blir lite mer desperata i sitt spel. Kvitteringen kommer i 88:e. Men vår prestation i stort känns ändå lovande. Norrköping är ett bra lag som vann Ligacupen för två veckor sen. Vi skapar väldigt många målchanser, men vi måste jobba på att sätta dit dem och döda matchen.

huvudpartners

officiella partners