Så gick det i helgens ungdomsmatcher

Publicerad 23 april 2018 i Nyheter

U19 studsade tillbaka med hemmaseger och uddamålsförlust i Borås för U17.

U19
Malmö FF – Örgryte IS 3-2 (1-0)
Målskyttar: Kevin Harletun, Amel Crnalic, Tim Prica

– Första 30 minuterna är de bästa vi har gjort i år. Vi kanske rentav skulle gjort fler mål under den perioden. Väldigt bra anfallsspel och Örgryte hade stora problem med att komma till chanser. Vi tar ledningen redan i 12:e minuten och efterhand backar de hem, säger U19-tränaren Roland Larsson.

– Vi öppnar andra halvlek med att göra mål efter minuter och ytterligare några minuter senare gör vi ett till. Efter det uppträdde vi lite grand som att det var klart, men det var det förstås inte. De reducerar två gånger och är nära att kvittera på slutet. Men sett över 90 minuter är vi det klart bättre laget.

– Högstanivån som vi har känns spännande. Men sen måste vi arbeta med ängsligheten som kommer i slutet. Det ska vi göra genom att utsätta killarna för tuffa situationer på träningar med numerära underlägen i försvarsspelet. Då får man tryck på sig och får arbeta med att spela sig ur det på ett klokt sätt.

U17
IF Elfsborg – Malmö FF 3-2 (2-1)
Målskyttar: Aleksander Nilsson, Marcel El-Marakbji

– Elfsborg ser ut ungefär som förväntat, som i Ligacupen eller de gånger vi möttes förra året. De står högt med backlinjen och vi har lite svårt att ta fram bollen på deras planhalva. Det blir ofta att vi står och vänder runt i backlinjen. När de vinner boll är de snabba i djupled. Det är en svår motståndare och en bra utmaning för oss, säger U17-tränaren Robin Asterhed. 

– Vi släpper in två nickmål där vi släpper dem lite för nära inpå oss. De är bra i luftrummet och bygger många situationer på det. Vi ser lite bättre ut i början av andra och är nära en kvittering. Vi blir bättre på att komma runt och igenom dem. Men sen kommer 3-1 genom en individuell prestation, ett jättefint avslut i krysset från 18-20 meter. 

– Vi får in 3-2 och fortsätter trycka på ordentligt sista tjugo, men utan att göra mål. Vi skapar kanske inga superlägen, men det är ändå situationer som skulle kunna resultera. Ambitionen är bra, men vi måste öka farten i beslutsfattandet. Välorganiserade lag som Elfsborg ger inte bort någonting gratis. Det behöver vi bli bättre på att hantera.

huvudpartners

officiella partners