Så gick det i helgens ungdomsmatcher

Publicerad 07 maj 2018 i Nyheter

2–1-förlust för U19 och vinst med samma siffror för U17-laget i helgen.

U19: Malmö FF – BK Häcken 1–2 (0–1)
MFF:s målskytt: Kevin Harletun

– Vi kommer i tidigt underläge efter ett lite för enkelt avslut. När vi väl hämtat oss spelar vi ganska bra och får ett antal avslut i bra lägen. Sen kommer vi ut i andra med några små justeringar och gör det bra, säger Roland Larsson, U19-tränare.

– Vi får en straff som Kevin Harletun sätter. Vi jobbar för en trepoängare och har en del chanser men de får tyvärr ett skott som Mathias Nilsson lite olyckligt släpper in. Det är sånt som händer och vi har honom att tacka för många bra räddningar, så ingen skugga ska falla över honom. Men vi var värda minst en poäng.

U17: Örgryte IS – Malmö FF 1–2 (0–1)
MFF:s målskyttar: Nikolaj Möller, Amin Sarr

– Vi gör en bra första halvlek och det känns kontrollerat. Vid 1–0 vinner vi tillbaka bollen högt upp, lyfter över försvararen och drar in den på halvvolley. Vi skapar fler väldigt bra målchanser efter det också, säger Robin Asterhed, U17-tränare.

– Första tjugo i andra är inte så bra. Det liknar tidigare matcher där vi ska försvara oss och möter spelare som springer med boll. De skapar ett par hörnor där de egentligen bara springer förbi oss. På en av dem kvitterar de. Vi har bollen och försöker spela igenom dem men det är en period där vi tappar bollen ganska tidigt i uppbyggnaden. Erik i målet gör någon väldigt bra räddning.

– Sista tjugo ligger vi på för ett avgörande. Vi har ett mål bortdömt för offside, en boll i ribban och en chans där deras back räddar på mållinjen. I 90:e minuten lyckas vi avgöra vilket är skönt.

huvudpartners

officiella partners