Så gick det i helgens ungdomsmatcher

Publicerad 28 maj 2018 i Nyheter

Framgångsrik helg för MFF:s ungdomslag.

U19
GAIS – Malmö FF 0–6 (0–2)
Målskyttar: Tim Prica 2, Kevin Harletun 2, Granit Rushiti 2

– GAIS har haft det kämpigt i den här serien men vi var samtidigt bra. Vi hade ett bra försvarsspel och de hade inga farliga avslut på hela matchen, säger U19-tränaren Roland Larsson, som hittade många positiva saker i MFF:s spel:

– Bra passningsspel, tog till vara på de chanserna som dök upp, långa och fina anfall. Vi hade tålamod när det behövdes och slog till med kontringar när de var oorganiserade. Och några riktigt fina mål. Alla forwards gjorde vars två, vilket förstås var roligt.

U17
Malmö FF – Jönköpings Södra IF 2–1 (0–0)
Målskyttar: Hussein Ali, Amin Sarr

– En bra prestation. Vi kontrollerar matchen från första till sista minut, mer eller mindre, med stort bollinnehav på deras planhalva. Många spelare tar sig förbi sin motståndare och kommer till halvlägen som bör resultera, säger U17-tränaren Robin Asterhed.

– Vi gör 1-0 och 2-0 och nånstans fortsätter matchen på samma vis. De pressar lite högre kanske, men vi tar oss ur det. Vi etablerar anfall på deras planhalva och jagar hela tiden nästa mål. Vid bolltapp gör vi det bra för att vinna tillbaka den.

– De reducerar på ett distansskott med tjugo minuter kvar. Men vi fortsätter att jaga utökning. Sen kan man förstås önska att vi ska göra fler mål och utnyttja all tid vi har på deras planhalva. Vi kan bli lite skarpare framför mål och precisare i avsluten.

huvudpartners

officiella partners