Så gick det för MFF:s äldre ungdomslag i veckan

Publicerad 21 juni 2021 i Nyheter,Ungdom

Så här har det gått för P19, P17 och P16 i veckans matcher.

P19

BK Häcken – Malmö FF 0-3

Mål: Samuel Burakowsky, Hugo Bolin, Isak Bjerkebo

– En väl genomförd match av oss mot en tuff motståndare, säger Max Westerberg, tränare för P19. Det är alltid utmanande att möta Häcken, de vill hela tiden göra någonting med bollen och är kreativa och skickliga individuellt. Vi lyckades göra tre mål och släppa in noll vilket var en bedrift för det saknades inte målchanser från deras sida. Sammantaget gör vi en bra arbetsinsats och har en bra effektivitet.

Åtvidabergs FF – Malmö FF 0-2

Mål: Hugo Larsson x2

– En match som liknar de flesta vi spelar, där vi har bollen väldigt mycket, säger Westerberg. Under första halvlek står de bra i sin formation och försvarar sig väl och vi måste flytta bollen lite fortare mellan varandra. I paus gjorde vi någon taktisk justering och kom ut i andra halvlek lite rakare och lite direktare i spelet. Vi lyckas göra både 1-0 och 2-0 hyfsat tidigt i andra och efter det tycker jag vi kontrollerar spelet fullständigt. Jättefint att vi fick hålla nollan i två raka matcher.

Kommande match: Malmö FF – Örgryte IS, 23 juni
Tabell: P19 Allsvenskan Södra 2021

P17

Utsiktens BK – Malmö FF 0-3

Mål: Philip Malky x2, Deniz Salievski

– Känslan efter de två inledande matcherna är att vi spelat väldigt bra men att vi inte lyckats få det helt att lossna, säger Joel Kjetselberg, tränare för P17. I den här matchen gör vi 3-0 de första 30 minuterna och då har vi satt matchen. Det hade kunnat sluta med några bollar till i mål för vår del. Vi spelar med ett väldigt lugn och har ett stabilt försvarsspel. Vi släpper inte till ett enda skott på mål så vi är riktigt nöjda med insatsen.

Kommande match: Halmstad BK – Malmö FF, 23 juni
Tabell: P17 Allsvenskan Södra 2021

P16

Malmö FF – Östers IF 6-5

Mål: Zakaria Loukili x2, Alexandru Ghita x2, Yasin Al-Hussein

Kommande match: BK Olympic – Malmö FF, 23 juni
Tabell: P16 Nationell Grupp 1 2021

huvudpartners

officiella partners