Så firades Malmö FF:s årsdag

Publicerad 24 februari 2017 i Nyheter

Fredagen den 24 februari 2017 firade Malmö FF 107 år. Årsdagen markerades med utdelning av Årsboken 2016 till medlemmar och ett traditionsenligt högtidlighållande av Fotbollföreningens Vänner (FV) på platsen där Malmö FF grundades 1910.

Spelarna tilldelades varsitt exemplar av Årsboken, MFF-aren 2016, i omklädningsrummet innan dagens träning. Rasmus Bengtsson var inte sen med att bläddra bland sidorna och minnas tillbaka till fjolårets guld.

I MFF Shopen var det utlämning av årsboken till medlemmar. Här syns Andre Ordensmästaren inom Fotbollföreningens Vänner, Stefan Hult, hämta ut sitt exemplar.

I solskenet på Malmö IP följde ett hundratal åskådare födelsedagsträningen. Imorgon väntar träningsmatch mot norska SK Brann. Avspark 15:00 på Malmö IP. Välkomna!

MFF-museet på Swedbank Stadions fjärde våning höll öppet mellan 13:00 och 15:00 på årsdagen. 

Klockan 15:15 var det dags för en trevlig ceremoni vid mästartrappan (ingång B) på Swedbank Stadion. Födelsedagen firades nämligen med att gravera in årtalet 2016 i trappan.

Malmö FF:s vd Niclas Carlnén var nyfiket framme för att inspektera den alldeles färska ingraveringen.

Vid femtiden på eftermiddagen samlades Fotbollföreningens vänner och andra supportrar till MFF på parkeringsplatsen mellan Malmö Opera och Gamla IP – platsen där Malmö FF bildades för exakt 107 år sedan.

Åhörarna på plats fick bland annat njuta av ett musikstycke på saxofon av FV-brodern Mats Guldbrand. Passande nog valde Guldbrand att framföra MFF-hymnen.

Den förre MFF-spelaren Bertil ”Klumpen” Nilsson höll ett värdigt och underhållande hyllningstal till föreningen. ”Klumpen” har varit medlem i Malmö FF i 70 år och i sitt tal berättade han flera uppskattade anekdoter och historier från sina många år i föreningen. Värt att tillägga är att ”Klumpen” är son till Sven Nilsson, som även han hade en lång bakgrund i MFF, både som spelare och tränare.

”Klumpen” passade även på att visa upp ett par fotbollsskor som en gång i tiden tillhörde Andreas Nilsson.

På plats fanns också Malmö FF:s ordförande Håkan Jeppsson som höll ett hyllningstal till föreningen. Jeppssons tal avslutades med ett trefaldigt skånskt leve. 

Nästa punkt var tillkännagivandet av årets pristagare av Andreas Nilssons minnespris.

FV har sedan priset instiftades för fyra år sedan kungjort att det skall tilldelas en person som genom sin hängivenhet till Malmö FF:s värderingar med ett positivt uttrycksätt och med stor karaktärsfasthet alltid haft som ledstjärna att arbeta för klubben MFF:s bästa.

2017 års minnespris tilldelades Einar Malmborg med nomineringen:

”Einar Malmborg tilldelas Andreas Nilssons minnespris 2017 för att under hela sitt liv varit MFF-idealen trogna och med ett 50-årigt medlemskap i MFF. Einar var en framstående handbollsspelare i MFF under många år. Einar har suttit i MFF:s styrelse under 25 år och var under lika många år helt ideellt en mycket populär och personlig speaker på Malmö Stadion. Einar har arbetat mycket i det tysta helt utan egen vinning och alltid med MFF:s bästa som riktmärke.”

huvudpartners

officiella partners