Rydström inför Mjällby hemma

Publicerad 08 juli 2023 i Herr,Nyheter

Henrik Rydström om motståndet, nyförvärvens status och stödet hemma på Eleda Stadion.

Matchfakta

Malmö FF – Mjällby AIF
Söndag 9 juli 15:00
Eleda Stadion

Biljetter: Ett fåtal biljetter finns kvar på mff.ebiljett.nu
TV: discovery+
Radio: MFF Play

Har du årskort men inte möjlighet att vara på plats? Då kan du ändå hjälpa till att höja stämningen på stadion genom att låna ut din plats till en annan MFF:are. Klicka här för att dela ditt årskort.

Henrik Rydström om

Våra tre nyförvärv…
– Alla tre är tillgängliga och är i allra högsta grad aktuella för matchtruppen. Det är välbehövliga tillskott. Som alla vet så har vi saknat några viktiga spelare och människor de senaste veckorna. Nu får vi får in tre stycken som är otroligt olika som människor, där Pontus är väldigt utåtagerande på ett väldigt härligt sätt. Och sen två lite mer försiktiga personer men tre väldigt bra fotbollsspelare. Så det ger oss lite större valmöjligheter.

– Vi har försökt jobba så att de förstår våra principer väldigt mycket under veckan. Relationer som vi pratar mycket om. Vi försöker skapa dem, förstärka dem, fördjupa dem. Så det har varit bra. Inte bara på plan utan även i mötesrummet där vi går igenom hur vi vill spela. Så det ska bli intressant att se hur mycket de har tagit till sig av det när det väl blir match.

Pontus Jansson…
– Han är så otroligt genuin och det är så värdefullt både för Malmö FF som förening men också för oss som lag. Samtidigt som han är väldigt ödmjuk. Han har inte sagt någon gång att ”så här gjorde vi Brentford eller så gjorde vi Leeds.” Han om någon vet ju vad Malmö är och vad det betyder för supportrarna.

– Sen är han alltid mån om att göra det på det sätt som vi vill. Som jag och de andra tränarna vill. Jag vore ju en korkad person om jag inte använde mig av hans erfarenhet som kan ta oss till en ännu högre nivå.

Motståndarna Mjällby…
– Mjällby är väl det lag tillsammans med Halmstad som har bollen minst. De är inte så intresserade av att ha den och accepterar att försvara lågt i långa delar av matchen och gör det väldigt bra. Sen är det inte så att de är oförmögna att passa bollen till varandra, det kan de också. Det är bara det att det inte är en del av deras identitet så tydligt. Det är ett kontringsinriktat lag som försvarar lågt. Vi räknar med att det blir en jäkla tuff utmaning.

Stödet på hemmaplan…
– Det betyder enormt mycket. Jag var inte här förra året men jag kände hur tilltuffsat det var när jag kom här i november, december. Redan på Malmö IP i cupen så kände spelarna och vi tränare att det är någon form av nystart. Supportarna mobiliserade och den kraften har sedan bara förts in i Allsvenskan. Det är ovärderligt.

Matchvärd

huvudpartners

officiella partners