Rydström inför klassikermötet

Publicerad 01 september 2023 i Herr,Nyheter

Ett formstarkt IFK Göteborg kommer till Eleda Stadion på söndag. Här är Henrik Rydströms tankar inför klassikermötet.

Trots att den senaste matchen mot IK Sirius slutade med seger var Henrik Rydström kritisk till bland annat avslutningen på matchen, då laget släppte till flera chanser bakåt. Med fyra segrar på de fem senaste matcherna är det ett formstarkt och pånyttfött IFK Göteborg som MFF ska växla upp mot i söndagens klassikermöte.

– Många av de saker vi bommade mot Sirius är det jätteviktigt att vi hanterar bättre mot Göteborg. Vi märkte när vi spelade träningsmatchen mot dem att det är mycket hårt jobb och gnugg. Det är ett av de lag som springer mest. Det mest direkta laget. De har fått in individuell kvalitet på deras wingers som gör att Marcus Berg har kunnat börja göra andra saker, säger Henrik Rydström.

– De har moral och har fått en tro på det de gör. Det är inte den mest estetiska fotbollen men det har gett dem resultat. Sen har de varit effektiva, för det har kanske inte siffermässigt varit den typen av resultat de borde fått. Men det är imponerande att de vänt ett tufft läge.

Söndagens motståndare kämpar fortfarande för att ta sig ur bottenstriden. Samtidigt är MFF med i trelagsracet om SM-guldet. Det är viktiga poäng som står på spel.

– För oss är det nio cupfinaler kvar och det blir en särskild dignitet med den hettan som finns mellan föreningarna. Jättebra test för många av mina spelare att visa ”jag är där”.

– Vi har alltid en ambition att matchen ska spelas på våra villkor men du kan aldrig hindra en motståndare som vill spela direkt att slå långa bollar. Det kommer vara många dueller. Det kommer vara andrabollsspel. Att hantera den biten har vi generellt varit bra på i år. Men vi måste bli bättre på att flytta bollen och hantera den själva.

– Det har blivit en långsam fotboll och det kan vara en följd av att nya spelare tänker lite mycket och att relationerna inte sitter där. Sen såg vi sekvenser mot Sirius som var av hög kvalitet. Vi ser det på träning. Plötsligt kommer det att hända. Jag hoppas det blir mot Göteborg.

Matchfakta

Malmö FF – IFK Göteborg
Söndag 3 september 17:30
Eleda Stadion

Biljetter: Matchen är slutsåld men enskilda biljetter kan dyka upp till försäljning på mff.ebiljett.nu
TV: discovery+
Radio: mffplay.se

Läs mer

Veckans skadeuppdatering »
Publikinformation inför matchen »

Matchvärd

huvudpartners

officiella partners