Rydström inför IFK Värnamo

Publicerad 09 juni 2023 i Herr,Nyheter

Malmö FF åker till Finnvedsvallen som serieledare när den allsvenska våren avslutas. Henrik Rydström delar med sig av sina tankar inför mötet mot IFK Värnamo på lördag.

Henrik Rydström ger instruktioner under hemmamatchen mot Degerfors IF.

Matchfakta

IFK Värnamo – Malmö FF
Lördag 10 juni 15:00
Finnvedsvallen
TV-sändning: discovery+

Henrik Rydström om

Ersätta skadade spelare
– Jag är ju en tränare som fokuserar på de som kan spela och på så vis det jag kan påverka. Det är ingen hemlighet att vi har ett par spelare som är osäkra till matchen imorgon men det är fortfarande långt kvar till match. Sen kommer vi aldrig att ta några onödiga risker, med det sagt så får vi helt enkelt se hur laget ser ut imorgon. Sen tycker jag vi har visat att vi är lösningsorienterade och inte låsta vid att spela på ett visst sätt med en viss typ av spelare. Tvärtom så har vi gott om spelare som vill spela och är hungriga när de får chansen.

Att ha flera ledare i laget
– Du vill alltid ha din stomme och dina ledare på plan och jag förstår att man utifrån spekulerar i frågan om vi har någon tydlig ledare till en match som den imorgon mot Värnamo när vi saknar Anders Christiansen, Anton Tinnerholm och Derek Cornelius. Men och andra sidan så har vi Niklas Moisander tillbaka och han är en enormt stor ledare. Vi har Sören Rieks för att ge ytterligare exempel. Jag tycker även att en spelare som Sebastian Nanasi har växt och tagit på sig en ledarroll under våren. Likaså Stefano Vecchia och när vi ändå pratar ledare så vill jag även passa på att lägga ett ord för Martin Olsson som med sin rutin och sitt mindset är en stor ledare i den här gruppen. Jag tror det är viktigt att ha flera ledare i laget, för det kommer alltid skador eller avstängningar och då behöver du spelare som tar ansvar och inte förlitar sig på andra. Och det tycker jag vi jobbat fram på ett bra sätt.

Motståndaren IFK Värnamo
– Ett bra lag som spelar på ett annat sätt en de lagen vi har mött nu de senaste matcherna. De vill dominera matcherna sett till bollinnehav, trotts att de på pappret kanske inte har Allsvenskans mest namnkunniga trupp. Väldigt väldrillade och vet precis vad de ska göra och ligger ofta rätt i sitt presspel. Ligger tajt på sina motståndare och spelar mycket man mot man. Spelar på gränsen men på ett snyggt sätt. Jag räknar med att det blir en tuff match för oss. Det blir åtminstone en annorlunda match för oss så det ska bi kul att se hur vi hanterar det.

MATCHVÄRD

huvudpartners

officiella partners