Rydström inför hemmamatchen mot HBK

Publicerad 04 augusti 2023 i Herr,Nyheter

Efter hemmasegern mot IFK Värnamo går vi för tre nya poäng när Halmstads BK kommer på besök på måndag.

Matchfakta

Malmö FF – Halmstads BK
Måndag 7 augusti 19:00
Eleda Stadion

TV-sändning: discovery+
Radio: MFF Play

Rydström inför matchen

Det kändes som en väldig lättnad att få tre poäng mot IFK Värnamo i måndags, även om spelet vissa stunder inte helt klickade. Du kallade prestationen ”tillräckligt bra” men är du okej med att resultatet är viktigast ibland?

– Det är alltid det viktigaste. Men jag försöker värja mig lite mot att allt är bra, bara man vinner. Vi vet också att vi måste göra vissa saker för att öka våra chanser att vinna över tid.

– Om du inte får resultat blir det till slut helt oväsentligt om du spelar bra eller fint. Men jag vill inte fastna i någon cynism där det blir kortsiktigt och man bortser från att det ska vara stimulerande att se oss. De hänger ihop alla de här bitarna.

– När man tittar på matchen i stunden och sen ser siffror i efterhand så var det defensiva fasta som vi släppte till några lägen som vi måste korrigera. Men i spelet i stort var det en match där vi kom till många av situationerna vi vill komma till. Och vi såg till att Värnamo inte skapade mycket i det öppna spelet. Då är det tillräckligt bra. Jag var relativt nöjd med hur vissa saker satt sig med den här nya gruppen. Resultatet blir bra och prestationen tillräckligt bra. Så kan man förhoppningsvis addera vidare.

– Varje match har sin karaktär och Värnamo klev högre, vilket öppnade upp ytor för oss. Det är inte alltid man kan utnyttja det men efter en trevande start så hittade vi vägar att såra dem och utnyttjade det. Det är olika lösningar för olika matcher.

Det här har varit första veckan där i stort sett hela truppen, inklusive alla nyförvärv, har kunnat träna tillsammans. Vad har ni gjort och vad har det gett?

– Det har varit mycket möten.  Det har det egentligen varit sen omstarten. Jag vet att det tröttar ut spelarna men det handlar om att få den nya gruppen att se med samma ögon, det vi höll på mycket med i januari och februari.

– Skillnaden nu jämfört med försäsongen är att det är tävlingsmatcher. Den här veckan har varit första gången vi kunnat vara tillsammans inte bara i möteslokalen utan också på planen. Det är först då det blir konkret och levande. Så vi fortsätter banka in hur vi vill spela men också vad vi förväntar oss av attityd och arbetsinsats.

– Det är ett intressant skede. Man går igenom olika stadier när en ny grupp formas. Vi gör det samtidigt som det ska maxpresteras inför öppen ridå. Det gör kanske också att det finns större motivation att dra åt samma håll.

HBK har spelat framgångsrikt mot många topplag den här säsongen. Vad lärde vi oss av senaste mötet?

– Det var en tuff match. Samtidigt dominerade vi den i alla aspekter och hade tålamod. Vi bröt ner dem till slut. Men det är något man kan ha med sig in här. Det är en lång match och även om man gärna vill avgöra direkt handlar det om att göra det innan matchen är slut.

– Poängmässigt har de gått väldigt bra. Vi har vårt sätt att spela som vi tror på och de har sitt sätt att spela som de tror på. De har mycket allsvensk rutin i laget. Mycket ”know how”. Vi räknar med att det blir en tuff utmaning, samtidigt som vi känner att vi har verktyg. Vi spelar hemma och det har varit fantastisk inramning där publiken bär fram oss. Vi ser fram emot en liknande kväll på måndag igen.

huvudpartners

officiella partners