Rydström inför hemmamatchen mot GAIS

Publicerad 15 maj 2024 i Herr,Nyheter

Nykomlingen GAIS väntar på torsdagskvällen. Då efterfrågar Henrik Rydström mer tydlighet från sina spelare på plan.

MATCHFAKTA

Malmö FF – GAIS
Torsdag 16 maj 19:00
Eleda Stadion

HENRIK RYDSTRÖM OM…

…förberedelserna med två dagar mellan matcherna:
– Det har varit bra. Dagen efter Göteborgsmatchen gick vi igenom det som var bra och det vi kan göra bättre. Både långsiktigt men så klart kortsiktigt mot GAIS också. I dag, onsdag, gör vi inte så mycket träningsmässigt utan bara fokus på att få igång kropparna igen. Vi gjorde egentligen bara en spelövning. Sen är det ganska många timmar från träningen till matchen så det handlar egentligen bara om återhämtningen. Sen har vi gett spelarna en bra bild av vad GAIS vill göra i sina matcher, så vi känner oss väl förberedda. 

…motståndarlaget GAIS:
– De är ett lag som är väldigt direkt. De har sina styrkor i omställningsspelet, jobbar hårt och sätter en ära i att springa mycket i båda riktningarna. De byter också mycket spelare så att de hela tiden kan komma med en full satsning. Sen tycker jag också det är ett lag som i perioder kan ha bollen, de försöker försvara med många spelare och de vill snabbt komma till avslut när de har lägena. Vi räknar med att vi måste upp i en fysisk prestation som är bra. Vi måste springa mycket och ha ett bra duellspel. Sen som alltid här hemma så vill vi dominera matchen med bollinnehav. 

…vad han vill se mer av från sina spelare jämfört med senast:
– De första 20–25 minuterna var vi inte så nöjda med, samtidigt hade vi inga problem med att försvara vår planhalva på ett bra sätt. Vi har, det låter alltid så drygt, men vi har vår egen standard. Till exempel när vi har bollen, hur många passningsalternativ har vi oavsett vad motståndarna gör? Det var för lågt mot Göteborg första 25 minuterna och en stund i andra halvlek med. Det vill vi ha bättre. När det gäller försvarsspelet så behöver vi korrigera några saker när det kommer till att hantera ett längre spel från motståndarna. Vi behöver också vara mer tydliga mot varandra i alla situationer. Vem pressar? Vem ger täckning? Vad gör vi när vi har bollen? Samtidigt tycker jag att matchen mot Blåvitt är bra, den är så där skönt stabilt bra. 

MATCHEN PRESENTERAS AV

huvudpartners

officiella partners