Rydström inför HBK hemma

Publicerad 06 juli 2024 i Herr,Nyheter

– Till slut kommer du till ett läge där du bara går och längtar efter att få visa upp det du övat på, och precis där är vi nu, säger Henrik Rydström inför söndagens hemmamatch. Läs fler tankar från huvudtränaren inför omstarten av Allsvenskan nedan.

MATCHINFORMATION

Malmö FF – Halmstads BK
Söndag 7 juli 16:30
Eleda Stadion

Biljetter: I skrivande stund finns ett fåtal biljetter kvar till försäljning, här.
TV: Matchen sänds på Max.

Henrik Rydström om:

…väntan på omstarten:
– Vi känner att vi hunnit med det som varit planerat att hinna med under det här uppehållet. Men till slut kommer du till ett läge där du bara går och längtar efter att få visa upp det du övat på, och precis där är vi nu. Vi tyckte att vi var bra i våras och förhoppningsvis kan vi nu visa upp att vi blivit ännu bättre och vassare i spelet. Det har varit härlig grinighet och en hel del hälsosam frustration på veckans träningar och det är något som gör mig nöjd.

…truppläget:
– Vi visste ju att Derek [Cornelius] och Sergio [Peña] skulle missa omstarten i och med att de är, och har varit – i Peñas fall, på Copa America. I övrigt tycker jag vi ser rätt bra ut. Sen kommer vi ta det försiktigt med Sead Haksabanovic som inte är i position att gå på max direkt från start, utan vi kommer gradvis öka belastningen på honom.

…vad han vill se laget utveckla under hösten:
– En sak som vi pratat mycket om i gruppen är att vi kommer spela mycket matcher, och då vill vi bli bättre på att hantera de situationer där det är väldigt mycket känslor inblandade. Oavsett om det är känslor av bra eller dålig karaktär, hur hanterar vi att kunna gå ut och leverera en topprestation ett par dagar senare. Vi hade Elfsborg efter cupfinalen och BP i sista matchen under våren som var två matcher där vi inte riktigt gav oss tillkänna. Det är en känsla som spelarna delar, och det är viktigt att man är medveten om sina brister om man ska kunna rätta till dem. Hur fixar man då till det? Jag tror framför allt att det handlar om att vilja ta ansvar. Men det enskilt viktigaste är att bibehålla hungern och skapa en miljö där man vill vinna igen och igen.

MER INFÖR LÖRDAGENS MATCH

NANASI och botheim PÅ PLAY

Hör Sebastian Nanasis och Erik Botheims tankar inför omstarten av Allsvenskan.

PUBLIKINFORMATION INFÖR HBK

Viktig information inför ditt besök på Eleda Stadion på söndag.

huvudpartners

officiella partners