Rydström inför Hammarby hemma

Publicerad 29 april 2023 i Herr,Nyheter

Henrik Rydström berömmer sina spelare, men är ännu inte helt nöjd. MFF-tränaren har analyserat söndagens motståndare och tror det kommer ett spelsuget lag till Malmö.
– Det är bara en tidsfråga innan det lossnar för dem

Henrik Rydström ser fram emot att leda laget inför en fullsatt Eleda Stadion.

OM MATCHEN

Malmö FF – Hammarby IF
Söndag 30 april 15:00
Eleda Stadion
Lyssna på matchen live: https://mffplay.se/mffplay
Tv-sändning: discovery+

HENRIK RYDSTRÖM OM


Fyra raka segrar…
Det är trevligt. Men vi är inte nöjda här utan tycker fortfarande att det finns mycket kvar att jobba på i spelet. Sen blir vi bättre och bättre, tycker jag. För mig hänger allting ihop. Försvarar vi oss bra så gör vi det för att vi anfaller bra, till exempel. Funkar inte det ena så funkar inte det andra men jag tycker att vi blivit bättre på att spela bra i längre perioder.

Mönsteranfallet mot IFK Norrköping…
Vi hade många fina anfall mot Norrköping men jag antar att vi pratar om det som avslutas med en sula från Taha Ali. Det är ett fantastiskt anfall. Där och då så tänker man väl ”wow blev det mål, vad ska vi göra nu, vad kommer våra motståndare göra” och så vidare. Visst njuter jag alltid av målen vi gör men efter fem sekunder så tittar jag på klockan för att se hur mycket vi har spelat och börjar fundera på hur vi ska spela resten av matchen. Det är väl egentligen först när jag sitter och analyserar matchen i efterhand som jag kan kosta på mig att glädjas ordentligt åt ett vackert mål och anfall. Det är inte så att jag sagt till spelarna att du ska stå där och slå den passningen dit men jag tycker mig se att det vi tränar på åtminstone har börjat sätta sig, och att vi i allt större utsträckning kommer till de lägena vi tränar på att komma till. Sen tränar vi inte på att Sören Rieks ska klacka den vidare till Taha Ali som sular och sätter den. Eller jo Taha tränar på allt möjligt och gör man en sån sulfint i det läget så har man uppenbarligen tränat på det. Annars går det inte att göra det så bra som han gör det.

Att få utdelning på sina byten…
Vi har fått väldigt bra utdelning på våra byten så här i inledningen av säsongen. Men det här faller ju helt och hållet tillbaka på spelarna själva. Hur duktiga de är på att ta in och ta till sig information under våra genomgångar, trots att de känner en besvikelse över att de inte får spela. Jag tycker det säger mycket om spelarna själva och om oss som grupp. Sen är det ju alltid svårt att veta när du ska göra ett byte för att få bäst effekt. Som tränare är ju alltid målet att du ska ha så litet glapp som möjligt mellan de som startar och de som inleder en match på bänken. Och att dina avbytare ska kunna ge dig möjligheten att förändra en matchbild om det skulle behövas, något vi lyckats med så här i inledningen.

Motståndaren Hammarby IF…
De hade ett väldigt bra år förra året men har tappat väldigt många av deras tongivande spelare till den här säsongen. Med det sagt så är Hammarby fortfarande ett väldigt bra lag. Det är bara en tidsfråga innan det lossnar för dem och får utdelning för den spelskicklighet som finns i laget. De har kanske inte fått med sig resultaten de önskat, så här i inledningen, men samtidigt så har resultatet inte alltid speglat deras prestation. Vi har stor respekt för Hammarby samtidigt som vi vet att det är väldigt mycket upp till oss om vi möter ett bra lag eller inte. Är vi det laget som vi vill vara så blir det jobbig för alla lag.

MATCHVÄRD

huvudpartners

officiella partners