Rydström inför Elfsborg borta

Publicerad 04 maj 2024 i Herr,Nyheter

Bara fyra dagar efter Cupguldet väntar bortamatch mot IF Elfsborg i Borås. Henrik Rydström och laget har laddat om och går för en ny seger i Allsvenskan.

MATCHFAKTA

IF Elfsborg – Malmö FF
Söndag 5 maj 14:00
Borås Arena

Henrik Rydström om…


…Läget i laget
– Det blev en lång match i onsdags men när utfallet blir att du vinner ger segern i sig så mycket energi så att det inte tär på fysiken på samma sätt. Men man kan väl säga att den senaste veckan, där vi spelat fyra matcher, har varit en prövning inför det vi vill ha i höst med spel i såväl Allsvenskan som ute i Europa. Lasse Berg Johnsen fick en smäll i onsdags och fick vila från träning idag (dagen före match). Likaså lät vi Derek Cornelius vila en dag extra, han har spelat i princip allt i vår. Samtidigt så har vi nu fått tillbaka Martin Olsson vilket ger oss alternativ, och det ska vi ju utnyttja. AC, svarade också bra efter sitt inhopp i finalen och det är ju väldigt glädjande.

…Moralhöjande cupseger
– Jag tycker det är en talande bild, i sättet hur vi agerar precis innan straffsparksläggningen. Vi går ihop som grupp, omfamnar situationen och får en nära euforisk känsla av den. Ingen vill ju missa en straff men det kändes verkligen inte som att det var tankar som fanns i den ringen. I stället så var det flera spelare som lyfte fram hur privilegierade vi är som får uppleva det här, med den inramningen på hemmaplan och möjligheten att spela hem en titel.

…Elfsborgs start på säsongen
– De har haft lite otur, tittar man på deras underliggande siffror så är de förtjänta av att ligga högre upp i tabellen än vad de gör. En av deras stora styrkor förra året var att de hade stor kontinuitet. De är i ett annat skede i sitt bygge om man säger så. De håller på att börja om med ny målvakt bland annat. Nu saknar de båda sina mittbackar, men då räknar jag alltid med att det kommer in någon annan som gör sin livs match, så det lägger jag egentligen ingen vikt vid. Jag förväntar mig en tajt match.

Matchvärd:

huvudpartners

officiella partners