Rydström inför Djurgården borta

Publicerad 16 juli 2023 i Herr,Nyheter

Henrik Rydström delar med sig av sina tankar inför matchen i Stockholm.

Matchfakta

Djurgårdens IF – Malmö FF
Måndag 17 juli 19:00
Tele2 Arena

Biljetter: Köp biljetter till bortasektionen, här.
TV: discovery+

Henrik Rydström om

Läget i laget…
– Det ser bra ut. Både Lasse (Nielsen) och Derek (Cornelius) har reagerat bra på de senaste träningarna och är med i morgondagens matchtrupp. Vårt senaste nyförvärv Lasse Berg Johnsen har ännu inte anslutit och kommer först i nästa vecka. Han spelade en träningsmatch här precis innan han blev klar för oss och fick motståndarlagets målvakt över sig men det är inget som är någon fara.

Lärdomar…
– Prestationen mot Mjällby var ju svag på många sätt. Ibland kan det väl tyvärr vara så att det är i de här situationerna som du lär dig mest. Det var uppenbart att vi inte sprang tillräckligt mycket, vi blev frustrerade av saker som vi inte ska lägga energi på. Det är ju såklart att det här är saker som vi inte kommer ha råd med i en match mot DIF borta, för Djurgården är ett mycket bättre lag än Mjällby. Men det vi lärde oss av Mjällbymatchen är att vi fick svar på frågan, vad behöver vi jobba vidare med? Nu har det gått en vecka, vi har jobbat med just de grejerna och jag är övertygad om att vi kommer se ett bättre Malmö FF mot Djurgården.

Kaptensrollen…
– För mig, när jag spelade, var det oerhört viktigt att vara lagkapten. Men jag kan väl säga att jag fått ett litet annat synsätt med min tid som tränare. I ett väl fungerande lag finns flera ledare och i takt med att vi saknat Anders (Christiansen), Anton (Tinnerholm), Stefano (Vecchia) och nu senast också Lasse (Nielsen), som ju är naturliga ledare, så har andra fått kliva fram och utveckla ledaregenskaper. Nu har vi fått in Pontus som ju egentligen är Malmö FF personifierat och dessutom en stor ledare på alla sätt. Samtidigt som då flera andra spelare utvecklat ledaregenskaper och tagit ansvar på ett övertygande sätt. ”AC” är vår lagkapten men just nu, när han inte kan spela, finns det många som kan bära bindeln i hans frånvaro.

Motståndaren Djurgården…
– De tog sin första bortaseger senast och kliver säkert in i den här matchen med ett starkt självförtroende. Vi vet att de är starka på hemmaplan och bärs fram av sin publik på Tele2. För oss gäller det inte låta sig påverkas allt för mycket av det utan istället gå ut och gilla den situationen. De vill föra sina matcher och är bra på att krympa ytor. Det kommer att bli en kamp där ute, det kommer det bli.

Matchvärd

huvudpartners

officiella partners